Advertoriale,  De-ale vietii

E pur si muove!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

N-am masina. N-am nici permis, deocamdata. In familia mea, motoarele pe doua roti au fost la putere. Dar am avantajul de-a avea un iubit care a lucrat ca agent de vanzari in domeniul auto. Si, colac peste pupaza, cand l-am rugat sa-mi spuna cate ceva despre Toyota Yaris, am aflat ca a si testat una. Asa ca “trisez” putin si in loc sa apelez 100% la nenea Google pentru a ma documentat, accesez motorul de cautare Andrei Anghel. Cand l-am intrebat de Yaris, primul cuvant a fost de fapt o onomatopee: “Auuuauuu, Yariiiis!!! Masina asta are doua motoare care traiesc in simbioza. Cam cum traim noi doi. Este ca un organism viu care are clorofila, esenta vietii. Motoarele lucreaza unul cu celalalt in cel mai natural mod posibil. Sunt atat de diferite, dar totusi atat de complementare. Unul fara celalalt nu poate functiona…”

Va dati seama ca m-a bagat complet in ceata cu clorofila lui si toata aceasta fotosinteza de idei. Abia mai tarziu am inteles: “Toyota Yaris are un motor pe benzina si un motor electric, cu un consum de 3,8 / 100 km, indiferent daca esti in oras sau in afara. Trei si opt! Cifre magice! Este o masina care traieste si simte iar indiferent de culoare, Toyota Yaris este o masina verde! In momentul in care o pornesti, se pune in functiune motorul electric. Zgomotul nu este mai mare decat cel facut de un ventilator. Pana si PC-ul de la birou este mai galagios. Accelerezi si incepe aventura!”

Alo, alooo! Care aventura??!! “Aventura cu Yaris, draga, nu te aprinde! Deci pleci la drum… accelerezi… cutia de viteze automata stie momentul exact in care sa schimbe viteza… continui… masina vede ca viteza nu-ti ajunge desi a schimbat treapta… vede ca vrei un pic mai mult si atunci, motorasul electric ii da coate celui pe benzina, mai mare, mai puternic, mai viguros, ca un balaur cu patru capete (de piston) se trezeste si incepe sa scoata flacari (in cilindrii) si fum pe teava de esapament. Daca nici asta nu este suficient, cele doua motoare isi unesc puterile pentru a-si multumi stapanul si, ca in desenele animate cu planetarii, puterea curentului electric si puterea hidrocarburilor din benzina isi dau mana pentru o viteza si putere mai mare dar si pentru un consum mai mic.”

Pai puteam eu vreodata in viata mea sa scot pe gura cuvinte de genul pistoane si hidrocarburi? Noroc cu barbatul, ca-i priceput la Toyote. Dar nu mi-ai spus nimic de interior.

“Pai daca niciodata nu ma lasi sa duc ideea pana la capat… Viziunea futurista japoneza se regaseste si in interiorul parca desprins dintr-un film SF. Scaune te “citesc” si se muleaza dupa corpul tau, imbratisandu-l. Manetele de deschidere a usilor sau geamurile electrice, te invita sa le folosesti, mangaindu-te la atingere cu materialele din care sunt facute. Bordul inspirat din Star Trek, decupat din SS Enterprise, comunica cu “pilotul” informandu-te despre motorul utilizat, starea de incarcare a bateriei pentru motorul electric sau de unde isi ia puterea in momentul respectiv. Pe langa grija pentru confort (prin materialele folosite si forma comoda a canapelelor), silentiozitate, siguranta (senzori de centura de siguranta, airbag-uri, ABS si alte sisteme de control), Yaris vine cu un  ajutor pentru sofer in ceea ce priveste parcarea, oferit de camera video din spate cu monitor integrat in oglinda retrovizoare din interior, oferind atat comoditate la parcarea cu spatele cat si lipsa pozitiei semi intors peste canapele pentru a vedea prin luneta”

Hai ca te deja esti prea inflacarat si mi-e ca o sa vrei sa strangem bani si pentru Toyota Yaris. Cert este ca fara ajutorul tau, nu puteam sa trec cu brio peste etapa numarul 8 a concursului SuperBlog 2011!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *