Advertoriale

Nume de cod “Llano”

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Seara friguroasa de noiembrie. Abia astept sa ajung acasa sa-mi fac un ceai sau, de ce nu, un vin fiert cu scortisoara si-o felie de mar aruncata discret in canita de lut, asa, ca sa mai imi puna sangele-n miscare si rotitele imaginatiei in functiune. Acasa, o liniste de-auzeam si ce vorbeste vecinul de la etajul al doilea (eu stau la patru). Intru usor in camera Andrei. Ea este freelancer. Lucreaza de acasa pentru un site de cultura generala. Ii place ceea ce face si chiar isi da interesul sa-si termine toate articolele in timp util pentru publicarea pe site. Si 100% din timpul destinat muncii si-l petrece in fata laptopului. Dar in seara asta am vazut-o nepuntincioasa, nervoasa si mahnita. Pricina: batranelul sau laptop incepe sa cedeze. De ceva vreme il tine tot timpul cu bateria in priza, pentru ca durata de viata a acesteia (neconectata la o sursa de energie) nu depaseste 30 de minute. Pe langa asta, laptopul a inceput sa se miste foarte greu, devenind o corvoada incarcarea unui film, prelucrarea fotografiilor in Photoshop sau realizarea unui proiect in Corel. Nu mai zic de un joc in timpul liber. Asta tine deja de domeniul SF-ului. Hmmmm… De asta era atat de multa liniste! Surioara viseaza, cu siguranta, la o noua jucarie. Si m-am gandit sa-i vorbesc despre ce-am aflat azi de la Dan, colegul de la Departamentul IT. Dan mi-a povestit, cu mult exces de zel, despre noul membru al familiei AMD Fusion si anume APU AMD seria A (LLANO). L-am rugat frumos pe Dan sa nu uite ca eu nu lucrez la IT si ca mie trebuie sa-mi explice “babeste” ce-i cu minunea asta. Si iata ce-am aflat:

  1. ca APU AMD Seria A ofera o experienta de calcul exceptionala pentru segmentul de consumer, si pentru laptopuri si pentru PC-uri, aducand o grafica de exceptie, si 11 ore de functionare a bateriei (exact ce-i lipseste surioarei mele);
  2. ca APU AMD Seria A combina pe un singur chip pana la patru procesoare x86 cu o grafica integrate puternica, compatibila DirectX 11, impreuna cu maximum 400 de nuclee Radeon ce ofera procesare video HD dedicata. Mai succint, e ideal pentru ce-i care pun accentul pe multitasking, grafica, jocuri realistice, filme, deci pentru cei care vor performante multimedia de top.
  3. noile APU-uri ofera capabilitati avansate cum ar fi interfata de interpretare a gesturilor, support multi-monitor, divertisment 3D si stabilizare a imaginii in timp real.

Dan mi-a marturisit ca stie toate aceste informatii despre Llano de pe site-urile www.laptopnews.ro si www.amd.com. Tot de aici am aflat si eu cat de importanta este durata de viata a unei baterii. Ma refer aici la bateriile care au o functionabilitate de peste 10.5 ore ceea ce duce cu siguranta la cresterea performantei in tot ceea ce faci.

I-am sugerat Andrei sa se gandeasca serios la AMD Llano sis a-mi spuna ce parere are. Si poate ca, intr-un viitor apropiat, vom beneficia si noi de aceasta minune, vom avea si noi un PC sau un laptop nou dotat corespunzator.

Acest material a fost scris cu ajutorul site-ului www.laptopnews.ro pentru etapa 18 a concursului SuperBlog 2011.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *