Advertoriale

Sunt autonom, deci exist!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

A avea un blog inseamna a-ti expune liber si neingradit opiniile referitoare la tot ceea ce te inconjoara. Suntem liberi sa gandim si sa ne exprimam. Fie ca scriem despre arta, fie ca scriem despre tehnologia situata la polul opus, o facem constient si liber.

La fel stau lucrurile si in cazul Autonom care si-a dat seama ca, intre obiectul activitatii sale si obiectivele bloggerilor, exista o legatura extreme de stransa: dorinta de libertate!

George Bernard Shaw spunea ca “libertatea inseamna raspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea.” Deci se pare ca noi, cei care gandim liber (bloggerii) si cei care descriu ideea din libertate prin ceea ce fac zilnic (Autonom) suntem niste curajosi. Deja ne ajutam reciproc, prin promovarea ideilor lipsite de constrangeri si prin eliminarea barierelor date de distantele dintre noi.

Acum vreo luna scriam despre prima calatorie cu o masina de la Autonom. Mi-a placut sa descriu, cum m-am priceput mai bine, mini-vacanta de cinci zile in compania unei prietene din strainatate. Poate se putea si mai bine, dar, ca si acum, cand scriu aceste cuvinte, imi place sa surprind gandul proaspat si necizelat, emotia fata de primul impuls de a asterne vizibil ce-mi vine in minte pe moment.

Mi-am dat seama inca de atunci, fara sa stiu ca Autonom deja sprijinise bloggerii din Sibiu si din Cluj, ca ne putem “folosii” unii de ceilalti, intr-un mod constructiv si practic, in acelasi timp. Caci nevoia de promovare si de sustinere se regaseste de ambele parti.

Un parteneriat intre Autonom si bloggari ar trebui sa beneficieze, de-o parte si de alta, de lipsa unor considerente de ordin material. Multi isi doresc sa promoveze un concept, o firma, un brand, contracost. Da, recunosc, si mie mi-ar placea sa castig ceva bani promovand Autonom, de exemplu. Dar, uniti de ideea de libertate, ar trebui sa ne folosim unii de ceilalti tocmai pentru a o promova si a o sustine.

V-ati gandit cum ar suna, de exemplu, o campanie de protejare a mediului cu titlul “Autonom pune bloggerii  in miscare!”?  Sa ne strangem mai multi si sa incercam sa oferim unui colt din natura posibilitatea de a respira liber.

Sau, pentru ca Autonom are, cu siguranta, un spirit tanar si neinfricat, sa sponsorizeze curajul bloggerilor mai aventurieri, dornici de adrenalina, plecati sa “cucereasca” teritorii salbatice sau varfuri greu accesibile. O publictate oferita de un asemenea curajos este oricand apreciata si binevenita, zic eu.

Mi-a facut placere sa scriu libera si nesilita de nimeni despre Autonom&Co (a se citi Autonom&Bloggeri) si cu ocazia celei de-a 24 etapa a SuperBlog 2011.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *