De-ale vietii

Dreptul la viata!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

“Viaţa este un joc de şah cu Dumnezeu!” spunea Herman Hesse. Sunt multi cei care, in acest moment, cand va plimbati privirea peste aceste randuri, stau in fata unei table de sah si incearca sa scoata nebunu` din joc. Pe unii Dumnezeu ii lasa sa iasa la liman. Intoarce capul si acestia scot nebunul de pe tabla. Dar altii nu beneficiaza de aceasta sansa. Jocul poate dura zile, luni sau ani intregi. Astfel viata nu mai este doar un joc de sah ci o lupta. Cu tine insuti, cu nebunu` care te roade pe dinauntru ca un vierme neobosit, cu cei din jur… cu Dumnezeu. La finele acestei lupte exista trei posibilitati: fie castigul este de partea ta, fie nebunul iese invingator, fie Dumnezeu va scoate pe amandoi din joc. Iar pretul partidei este ceea ce numim si traim zi de zi: VIATA!

Pe Roxana am cunoscut-o in vara anului trecut. Este colega de serviciu cu Andrei, iubitul meu. Iesisem asa cum ies toti tinerii, la o bere, sa mai stam de vorba, sa mai spunem un banc… Roxana are 27 de ani, are niste ochi care te hipnotizeaza, in care iti vine sa te arunci pentru a te racori, atat sunt de albastrii!

Am aflat ca a urmat cursurile a doua facultati la Universitatea Romano-Americana si la Academia de Studii Economice din Bucuresti. “Ce frumos – mi-am spus – doua diplome, un loc de munca stabil, un iubit cu care se intelege, se pare ca va avea un viitor promitator!” Imi place cand vad oameni fericiti. Iar ea si Adi, iubitul ei, asa pareau. Insa la scurt timp aveam sa aflu ca Roxana fusese diagnosticata cu LEUCEMIE ACUTA LIMFOBLASTICA.

CUM? DE CE? CAND s-a intamplat asta??? Are doar 27 de ani! Este frumoasa, desteapta si are toata viata inainte. Intrebari fara raspuns ti se contureaza in creier atunci cand afli ca un copil, un tanar, un om de-o varsta apropiata cu a ta traiesc pe muchie. A venit randul Roxanei sa joace sah cu Dumnezeu.

Si-a scos tabla de joc si muta zi de zi o piesa, la Spitalul Clinic Debrecen, din Ungaria. Tematica jocului este cea mai grea schema de citostatice. Cu ajutorul nostru va urma si mutarea finala: TRANSPLANTUL MEDULAR.

Stiu ca vreti sa o ajutam impreuna pe Roxana. Nu ma indoiesc nicio clipa de acest lucru. Orice suma este binevenita in contul:

RO38RZBR 0000 0600 1435 7261 FUNDATIA PENTRU AMBULANTA cod identificare fiscal 28437740 pentru ROXANA Frasineanu.
Cont in euro
RO59BACX0000000704373000, cod BIC: BACXROBU deschis la UNICREDIT TIRIAC

Sau o mai putem ajuta donand 2% pe anul 2011 din impozitul nostru pe
FORMULARUL 230

http://www.ambulanta-romania.ro/forum/recent/ (de aici puteti descarca formularul 230)

Azi, 03.03.2012, am facut un pariu cu Dumnezeu. Ca jocul se va termina in favoarea Roxanei. Ca ea, cu ajutorul meu si al tau, TU care citesti acum aceste randuri si te gandesti ca in locul Roxanei poti fi chiar TU, sau copilul tau, sau sora ta…, putem castiga in fata nebunului.

* pentru orice nelamurire, pentru solicitarea de informatii nu ezitati sa ma contactati fie pe adresa de email mickymonit@gmail.com fie la numarul de telefon 0734149031 (Mihaela Istrate)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

  • Cati

    Ma intristeaza ceea ce citesc aici …. Eu si Roxana am fost colege de liceu . Pentru cateva secunde am fost asa de bucuroasa ca am avut ocazia sa o revad , chiar si intr-o fotografie, insa cand am citit mai mult …

    O sa raspandesc si eu contu lde ajutoarare si o sa ma rog pentru ea. Este tot ceea ce pot face .

    Cu Dumnezeu inainte!

  • Mihaela Istrate

    Multumesc, draga Cati! Sa imi lasi o adresa de email ca sa iti trimit un pdf al formularului 230. Si este foarte bine sa distribuim acest mesaj catre mai multe persoane. Orice ajutor este binevenit! Te pup si Doamne-ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *