Ratiune si... simtire

„Copilaria este inima tuturor varstelor” (Lucian Blaga)

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Unde esti, copilarie…?!

Doua persoane mi-au marcat copilaria: bunica mea draga si surioara mea, Andra. Bunica parea desprinsa din povesti, dintr-o “Dumbrava minunata” numai a mea. Era blajina, inteleapta, buna gospodina, asa cum trebuie sa fie o bunica. Era definitia prin excelenta a ceea ce inseamna “a fi bunica”. Cele mai frumoase dar si cele mai constructive amintiri care ma leaga de bunica sunt dupa-amiezile in care ma imbia sa intru sub patura calduroasa, iar ea ma mangaia pe crestet si-mi citea din cartea groasa cu scoarta albastra a lui Barbu Stefanescu Delavrancea. Astfel, adormeam insotindu-l pe “Neghinita” in peripetiile sale sau jucandu-ma intr-un superb joc al imaginatiei cu “Boaca si Onea”.

Bunica a fost protectoarea copilariei mele pana cand am implinit 14 ani. Apoi s-a dus sa-i invete si pe ingeri cum sa spuna povesti si cum sa-i alinte pe ceilalti.

Am incercat sa aplic macar o mica parte din ce am invatat de la bunica, in relatia cu Andra, sora mea. Aveam sapte ani si jumatate cand ea a razbit in aceasta lume mare, cu ochii mici, pumnii stransi si-un gangurit care mi-a ramas atat de familiar. Am iubit-o de cum am vazut-o: o mana de om, “cat o lingura de lemn”, cum spunea bunica. Imi era mila si frica sa o tin in brate, de teama sa nu o ranesc. Dar mi-am luat inima in dinti si, ajutata de mama, mi-am petrecut bratele in jurul ei si am strans-o protector la piept. Si de atunci nu am mai lasat-o sa plece din sufletul si de langa sufletul meu! Suntem legate de mii de firisoare invizibile si, desi viata si traiul de zi cu zi ne mai pun cateodata in dificutate, nu uitam ca ne avem una pe cealalta.

Copilaria si toate amintirile frumoase care ne leaga de aceasta inocenta etapa a vietii trebuie pretuite la timpul lor, pentru ca daca o facem atunci, la maturitate, ne vom intoarce cu drag catre lucrurile si persoanele care ne-au fost dragi.

Impreuna putem salva copiii!

Intamplator, am aflat de Programul “Fiecare copil conteaza” sustinut de Biochefarm International (www.biochefarm.ro). Acest program isi propune reducerea mortalitatii infantile si imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii copiilor romani cu varsta intre 0-5 ani. Biochefarm International SRL, unic importator in Romania al brandului NUK (www.facebook.com/NUK.Romania; www.twitter.com/NUK_Romania), a inscriptionat toate ambalajele de suzete NUK, cu logo-ul Salvati Copiii (www.salvaticopiii.ro), astfel incat, cei care vor cumpara aceste suzete vor putea contribui activ la reducerea numarului de decese la copii. Biochefarm International va dona in produse organizatiei Salvati Copiii un procent din contravaloarea suzetelor vandute.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *