Ratiune si... simtire

Din bibliotecă… pe noptieră…

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 1 minute.

Voi ce cărți mai citiți?

Îmi place să citesc. Recunosc, nu mă dau în vânt după cititul virtual, nu-mi place să citesc .pdf-uri, e-book-uri, decât atunci când nu am de ales. Altfel, prefer atingerea filelor de carte, mirosul de hârtie cultă, scoarțele cartonate sau lucioase. Și îmi place să mă răsfăț, din când în când, cu un titlu pe care-l vânam de ceva vreme. Acum a sosit rândul jurnalului „With the Old Breed”, scris de Eugene B. Sledge, să stea la loc de cinste printre cărțile mele. O lucrare impresionantă, care, alături de cartea „Helmet for my Pillow” a lui Robert Leckie, i-a servit lui Tom Hanks la realizarea scenariului pentru mini-seria HBO „The Pacific”. „Mai mult decât o legendă… Sledge a transformat situațiile extreme din timpul confruntărilor din Pacific – teroarea, camaraderia, banalul și extraordinarul – în termeni pe care și noi, muritorii, îi putem înțelege” (Tom Hanks).

O a doua carte care mi-a picat în mână luna aceasta (de fapt a fost un cadou foarte frumos din partea Alexandrei, prietena surorii mele) este „Think Dog”, a psihologului canin John Fisher. O carte despre comportamentul canin, despre relația cu cel mai bun prieten al omului, scrisă într-o manieră jovială, pe înțelesul oricui. Mulțumesc, Alexandra!

Buuuun! Deci, am amintit cartea cumparata, cartea primita cadou… mai rămâne să pomenesc de cartea împrumutată, căci pe noptiera mea se află și așa ceva! „Împrumutata” este „Europolis”, a lui Jean Bart, o monografie autentică a Sulinei de altădată. „Domnul Jean Bart pregăteşte un vast roman din viaţa porturilor dunărene, în care se descrie amalgamul de popoare adunate într-o Europă în miniatură” (Adevărul literar şi artistic, 1930). Mulțumesc, Andrei, pentru „Europolis”!

 

Voi ce cărți ați mai cumpărat, în ultima vreme? Sau ce titluri ați mai citit, fie împrumutate, fie primite în dar?

* Un amic mi-a recomandat o carte la moda. Este vorba de cartea Jocurile Foamei. Din cate mi-a povestit, merita un loc de cinste in biblioteca mea astfel ca, in scurt timp, voi trece la achizitionarea ei.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *