Advertoriale,  Uncategorized

Aptă pentru efort fizic!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

„De-ar fi să iau viaţa de la început şi să pot face din ea ce-mi place, după cum văd lucrurile astăzi, fără îndoială că mi-aş da mai mult timp pentru lucru (învăţătură), dar, categoric, şi mai mult pentru aventură.” (Andre Gide – „Pagini de jurnal”)

De când ne naștem trăim cea mai frumoasă aventură lăsată omului de către creatorul său: viața! Ușor, ușor, pe măsură ce timpul trece, ne amplificăm sau ne temperăm aventura. Unii dintre noi aleg calea mai ușoară a confortului din spatele liniei de sosire în timp ce alții, mai curajoși din fire, experimentează noi și noi provocări, își depășesc limitele, ba chiar tind către un surplus de adrenalină. Eu fac parte din categoria mai curajoasă. Îmi place să ies din cotidian și din anonimat, îmi place să mă fac remarcată prin spiritu-mi aventurier. Îmi place să risc, dar o fac calculat.

Mi se mai spune și „Fata Munților”. Pentru că muntele m-a adoptat și, datorită lui, am aflat ce înseamnă să trăiești liber. Deși regret că puteam face mai multe, nu este timpul trecut și sper ca pasiunea pe care o am pentru munte să mă poarte pe cele mai înalte și mai aventuroase culmi.

Tocmai de aceea, anul viitor mi-am propus să fac cursul de ghid montan. Deja îl urmez pe cel de ghid turistic național, pe care-l voi termina peste câteva luni. Dar ce mă face foarte fericită este că pasiunea mea pentru aventură se împarte la doi, fiind împărtășită și de bărbatul care-mi este alături.

În iarna care este foarte aproape Andrei mi-a promis că mă va ajuta să învăț să schiez. Este una dintre activitățile pe care mi-am dorit de multă vreme să o încerc. Iar acum va deveni chiar obligatorie în programul meu, pentru că, la înscrierea pentru cursul de ghid montan se cer cunoștințe minime în ale schiatului. Anii trecuți, când mergeam cu Andrei pe pârtie (el schia iar eu încercam placa), am avut probleme cu transportatul schiurilor/plăcii pe mașină.

Dar asta până am descoperit magazinul Aventuria.ro, cel mai complex centru de închiriere și vânzare echipament sportiv și soluții de transport bagaje. Aventuria ne-a oferit un minunat suport de schiuri care se montează pe carlig și care poate transporta până la patru perechi de schiuri sau patru plăci de snowboard. Numai bine, pentru că la ski nu mergi niciodată singur! PortiloSki, produs de Westfalia, este soluția ideală pentru cine vrea să plece cu skiurile sau plăcile personale pe pârtie și nu are cu ce să le transporte.

„Apt/ă pentru efort fizic” – stă scris pe orice adeverință medicală a unui om sănătos. Deci și pe a mea! În completarea acestui, să-i spunem, motto, am hotărât că am nevoie de-un ajutor. Și mi l-am ales: numele lui e Polar RS100, este un ceas cu funcții de bază pentru atleții începători care doresc să își îmbunătățească performanțele monitorizând efortul cardio. Afișează caloriile consumate, este livrat cu WearLink® și transmițător, precum și cu ghid rapid de utilizare. Cu ajutorul Polar RS100 participarea mea la Marathon7500 de anul viitor va fi mai bine calculată!

Dar cu trekkingul cum stai?
Îl ador! Trekkingul a fost, este și va rămâne marea mea dragoste. Dragi îmi sunt potecile înguste, lanțurile și săritorile, căprițele negre, abrupturile amenințătoare, grohotișul, apăsarea rucsacului, foșnetul frunzelor de toamnă sub greutatea bocancilor.

Că tot a venit vorba de bocanci, un sfat pentru prietenii mei care mă însoțesc pe trasee de trekking, dar care nu au posibilitatea să aloce un buget semnificativ pentru achiziționarea unor bocanci performanți: pe siteul magazinului Aventuria, găsiți ghete de trekking la 149 de lei.

De asemenea, am constatat că prin văgăunile pe unde ajung, nu am tot timpul semnal la telefon. Așa că, am hotărât cu Andrei că ne-ar prinde bine un set Walkie-Talkie Midland M24 (PMR), cu raza de acțiune până la 10 km în câmp deschis, 24 de canale, funcție VOX cu două nivele, autonomie până la 12 ore. Nu sunt nici voluminoase (58 x 160 x 28 mm), nici grele (95 g fără baterii). Este bine să ai la îndemână două stații radio dacă, de exemplu, mergi să cauți lemne pentru foc iar gașca vrea să știe dacă ești în siguranță. Sau parcurgi o vale alpină și trebuie să ții legătura cu capul de coardă. Sunt multe motive pentru care stațiile sunt bune de avut la îndemână.

Mă gândesc să-i fac lui Moș Crăciun o listă luuuuungă cu ce-mi doresc de la Aventuria. Dar tind să revin cu picioarele pe pământ și să nu am așteptări de la Moș, că drumul e lung și nu știu dacă poate el să aducă-n sac ce-mi poftește mie inimioara. Deci tot de la mine și de la Andrei trag nădejde că ne vom face niște cadouri frumoase!

*articol scris pentru etapa cu numărul 9 a competiției SuperBlog 2012.
**fotografiile produselor aparțin siteului www.aventuria.ro
***restul fotografiilor sunt din arhiva personală.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *