De-ale vietii

Cea mai proastă meserie: munca la Jandarmerie!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Numele meu este Mihaela Istrate și am un profund dispreț pentru persoanele stupide, care fac exces de zel și fac abuz de funcție. Azi, 27 octombrie 2012, bifez pe lista mea de neaveniți, câteva personaje pe a căror uniformă scrie cu litere de-o șchiopă: JANDARMERIE. De unde atâta revoltă și venin? În timp ce câțiva băiețași își pun Pitbullii să hăcuiască maidanezii din cartier și atât Jandarmeria cât și Poliția stau cu mâinile în sân, eu am fost la un pas de a primi amendă pentru că Nosy, cățeaua mea, și-a marcat teritoriul (adică a urinat, pentru cei care nu știu ce înseamnă când un câine își marchează teritoriul) în drumul înspre țarcul de câini. Încerc să redau cât mai fidel, ciudatul dialog între subsemnata și „omul legii”:
„Donșoară, aveți parc pentru câini în spatele bisericii, de ce o lăsați să-și facă nevoile aici?” (n.r. eram aproape de parcul de copii, în afara lui, bineînțeles, parc care este îngrădit).
De parcă m-ar fi pălit cu leuca, întorc dialogul, ca la Ploiești:
„Îmi cer scuze dar aștept pe cineva care trebuie să sosească imediat, și, să avem pardon, câinele doar și-a marcat teritoriul (câțiva stropi de pipi), până ajung la parc și-l mai marchează de 10 ori. Dumneavoastră nu vedeți câți câini maidanezi sunt în jur? Ăia unde credeți că își fac nevoile? La budă?” (în Malu Roșu, zona școala 28 sunt câteva haite generoase).
„Domnișoară, aveți copil?”
Mă gândesc tâmpită la ce-are sula cu prefectura. Aaah, se refera la faptul ca sunt relativ aproape, la 3 metri, de parcul de copii.
„Nu, nu am! Dar dumneata ai animal de companie? Apropo, știi că aproape toți copiii care se joacă în parc își fac nevoile aici, unde stăm noi acum de vorbă?”
„Când o să aveți copil o să înțelegi cum e și că trebuie să fie lăsat să-și facă nevoile unde îl apucă!”

Poftiiiiiim???!!!! Neuronii mei s-au prins cu mâinile de sinapse și se dau cu capul de celule!!! Ce dracu zice ăsta aici?
„Acum, să ziceți merci că nu vă dau amendă!”
„Amendă? Pentru ce? …”

Deja eram un car de nervi, voiam să mă înfig în gâtul prostului, dar mai erau patru stupizi cu el, care invocau nu știu ce hotărâri de consiliu local în baza cărora îmi frigeau o amendă de minimum 500 de lei!
Băi fraților, pentru un câine, marcarea teritoriului, este un fapt normal. Câinii se miros la fund, și-și marchează teritoriul ca să se cunoască, să se salute, să-și arate unul altuia care e mai dominant sau mai puțin tupeist. V-am dat o explicație rudimentară și cam necizelată ca să înțeleagă tot poporul. Păi pentru câteva picături de urină să mi se dea amendă 500 de lei?
Păi cei care nu pun botnițe câinilor cu potențial agresiv, ce-i care-i plimbă fără lesă, cei care-și asmut câinii pe maidanezi/pe oameni, să înțeleg că pe ăia îi luați pe sus, îi băgați în dubă și la răcoare cu ei?? Sau cum?
Am plecat cu Nosy și cu Andrei (care venise între timp și asistase și el la schimbul de replici) în parcul pentru câini. Sunt scârbită de oameni de genul ăstora, care nu știu pe ce planetă sunt dar invocă aiurea niște legi și hotărâri fără măcar să le cunoască pe de-a-ntregul!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Un comentariu

  • dotmepresent

    Salutare,
    Eu am patit o treaba si mai absurda in gara de nord, in mandra si stupida noastra capitala; era duminica dimineata, foarte dimineata, si venisem cu metroul la gara; ca de obicei, eram insotit de ciobanescul meu german (femela); Maxi, cateaua mea, purta botnita, era in lesa; totul legal; asa e bine, sa respectam legea; ajung la caseriile garii, unde erau 4-5 insi la fel de matinali ca si mine; in mijlocul acelei sali, era gardianul inchiriat alaturi de un caine fara stapan; evident ca maidanezul a latrat de vreo doua ori, asa de prezentare; dupa ce l-am bagat in seam as-a potolit; cand credeam ca s-a terminat problema, ma pomenesc ca handicapatul de gardian imi cere sa parasesc incinta garii; il intreb de ce, pt ca nu am vazut persoane panicate; el imi spune ca nu am voie cu patrupedul meu; initial am crezuit ca nu a vazut ca este in lesa si nici ca purta botnita; l-am chemat mai aproape sa vada despre vce vorbeste si surpiza: el a vazut ca sunt legal, numai ca asa a crezut creierul lui mic si prost sa vorbeasca; eram intr-o mare graba pt ca imi pleca trenul in 5 minute; l-am facut prost, cretin, etc; de fapt, eu numai am observat ce a facut natura cu idiotul asta; un tip din grupul de langa mine ii spune prostului de gardian sa isi vada de drum ca totul e legal; ti-ai gasit…prostul stia una si buna, trebuia sa plec; pana nu am urlat la el sa ma lase in pace, nu m-a lasat; sincer, daca nu eram presat de timp, il luam la bataie si isi petrecea restul zilei la urgenta.
    Ce a fost cu adevarat revoltator, este ca angajatii cfr asistau la scena asta impasibili; casieritele se uitau la mine ca la urs; parca nu isi luau salariile si din banii mei…
    Una peste alta, am plecat plin de spume.
    Sincer, as omora fara regrete jumate din prostii din tara asta fara sa ma gandesc; pe urma ar mai urma o serie cu o judecata sumara; pot sa bag mana in foc ca nu voi face nicio greseala.
    Sunt foarte multi prosti si nu au nicio boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *