Advertoriale

Aventura are suflet. Și un nume: Toyota Hilux!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

„Iată-mă cum mă ivesc de după cornișă: nervoasă dar agilă, atentă și hotărâtă, îmi înfig roțile imense în zăpada deasupra căreia s-au format milioane de stârlici de gheață. Dați-mi voie să mă prezit: Sunt Hilux! Toyota Hilux! Și sunt cea mai aventurieră dintre surorile mele. Uneori sunt modestă dar când trebuie să-mi prezint calitățile o fac cu mândrie. Pentru că am cu ce mă lăuda. Munca mea din 1968, de când m-am născut, și până acum a fost mereu încununată cu lauri. Când sunt văzută pe șosele, pe autostrăzi, pe terenuri accidentate pe unde nicio altă surată de-a mea nu îndrăznește să se aventureze, aud lumea cum exclamă: „Uite pick-up-ul absolut! Pick-up-ul de neoprit!” Am trecut prin multe în viața mea, dar cea mai frumoasă experiență a fost în anul 2007, când echipa emisiunii Top Gear a plecat pe urmele Amiralului Robert Edwin Peary, încercând un experiment inedit: să atingă Polul Nord. Provocarea a fost faptul că trebuia să mă iau la întrecere cu un atelaj canin. Nu mi-a fost teamă nicio secundă că nu voi reuși. Deși câinii cunoșteau foarte bine locurile și m-am înțeles super cu ei, eu am ajuns prima la Pol! Lupta între câinii… putere și caii putere a fost crâncenă, dar căluții mei cei nărăvași au ieșit în avantaj. Acum 100 de ani atejaleje trase de câini erau vitale pentru exploratori. Eu nu eram nici în fază de proiect. Dar acum se pot baza pe ajutorul meu, mai ales că ador aventura și m-am născut cu spiritul ei în motor.

Sigur amiralul Peary, cel care a atins pentru prima oară Polul Nord pe 6 aprilie 1909 m-ar alege pe mine să-l însoțesc la drum.
Sunt în stare să merg până la capătul lumii și-napoi! Nu-mi pasă de condițiile de drum. Nici de cele meteo. O dată am fost într-un safari. Era o căldură insuportabilă dar mi-am protejat partenerul de drum, grație climei propice pe care mi-am creat-o în interior. Când partenerul meu este fericit, mă mângâie ușor și știu că este mândru de mine. Mulțumirea lui este cea mai de preț recompensă pe care o pot primi. Mă bucură și gândul că sunt admirată pentru dotările mele trupești și sufletești: sasiul rigid care-mi definește rezistența și durabilitatea, caacitatea de a transporta fără efort orice sarcină, garda la sol ridicată, suspensia robustă, habitaclu atrăgător, modern oferind mult confort. Îmi place să-mi știu în siguranță partenerul astfel că îl ajut de fiecare dată atât cu sistemul de navigație prin satelit, cât și cu sistemul antiblocare frâne (ABS) și sistemul de asistență la frânare (BA). Eu și partenerul meu creăm un tot unitar, completându-ne perfect. Căci cine mă alege, mă are pe viață, și găsește în mine cea mai bună prietenă!”


Astfel mi-a grăit Toyota Hilux când m-am hotărât să o aleg pentru a-mi defini comportamentul. Căci trăsăturile mele temperamentale se potrivesc perfect cu ale ei. Două spirite neînfricate, pregătite oricând pentru aventura vieții, calme dar mereu în alertă, atente, sigure pe ele, mândre, care știu să impună respect. Nu mai sunt altele ca noi!

*Articol scris pentru etapa cu numărul 24 a competiţiei Superblog 2012

(surse foto: www.vidmar.net, www.concept-cars.org, www.imcdb.org)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *