Uncategorized

Pentru Evele din noi

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Într-o zi, bijuteriile din cufărul de răchită s-au strâns în jurul meu și-au început să vocifereze cristalin. Vorba le era zglobie, limbile de safir gâdilând metalul prețios care le proteja. Fiecare dorea să spună câte-o poveste. Inelul se cățărase peste cercei iar pandantivul prinse colierul de mijloc. Brățara, până de curând retrasă într-un colț, a venit și s-a așezat în mijlocul lor. Le-am privit mirată și le-am îndemnat să spună repede ce au pe suflet, că nu am timp de ele. Inelul, cel mai îndrăzneț dintre toate, a luat cuvântul:

prinde ma in aripile tale

”Acum mii de ani, când poeziile se scriau pe drumul Cruciadelor iar legendele se nășteau din încleștarea săbiilor, un bijutier dintr-un sătuc francez migălea pentru fata lui un vultur argintiu. Ursitorile acelor timpuri impuneau purtarea unei amulete, care să ferească pruncul de rele și să-i ofere siguranță și încredere în sine. Însă nimeni nu știa că vulturul care urma să o aibă în pază pe micuța Francoise era făcut dintr-o brățară care aparținuse romanului Marcus Licinius Crassus, nimeni altul decât cel care a înăbușit răscoala lui Spartacus, în anul 71 î. Hr. Vulturul lui Francoise avea să dețină puteri magice și, peste ani și ani, avea să aparțină urmașilor urmașilor acesteia. Cine-l purta va fi fost veșnic fără de teamă și cele mai mari obstacole din viața persoanei respective urmau a fi depășite. M-am gândit că-ți va fi de folos scurta mea poveste. Cine știe… poate găsești vulturul lui Francoise și vei putea fi și mai fericită decât ești acum!” Astfel a grăit inelul și le-a cedat repejor cerceilor, rolul de oratori:

”Dacă vulturul te va lipsi de orice temeri, atunci ce spui de bijuteriile Euridicei? Știi povestea lui Orfeu și a iubitei sale. Dar nu știi că Euridice era nedespărțită de brățara și de cerceii primiți în dar de la Orfeu. Nici pe tărâmul lui Hades frumoasa Euridice nu s-a despărțit de ele și însăși Cora Persefona a invidiat-o pentru rafinamentul său. Secretul lor constă în faptul că cine le poartă se va transforma într-o persoană romantică. Și nu există leac pentru asta…”

canta mi povestea

”Vorbești prostii!” i-o reteză scurt pandantivul. ”Leacul pentru romantism îl deține Crăiasa zăpezii. Ia privește cum albastrul ei sfidează verdele lui Euridice. E rece și hipnotizant. Divin și grațios.”

vacanta la roma

”Dar nu mai grațios decât fluturele primăverii care urmează să vină” interveni cu încredere brățara, care până acum tăcuse timidă. ”Fiecare parte din el poartă cu sine speranța, încrederea și cel mai curat optimism. Simpla lui imagine încântă ochii și sufletele celor care-l remarcă!”

vine primavara

Deci bijuteriile mele îmi recomandă că am nevoie de mai multă fericire, romantism, optimism, încredere. Ce prietene bune! Mi-au spus până și unde găsesc aceste ingrediente pentru o viață perfectă: la CristalArt din Ploiesti Shopping City. Dacă îți place să ieși în evidență prin unicitate mergi cu încredere la CrystalArt. Cu siguranță vei găsi ceva să-ți fie pe plac. Iată și adresa lor de facebook pentru că știi și tu prea bine că o fotografie face cât o mie de cuvinte: CristalArt

P.S. Produsele sunt realizate manual, cu multă pasiune, de către oameni îndrăgostiți de munca lor.

P.S.S. Fotografiile din acest material aparțin CrystalArt.

***

”Te cânt ca un copil bătrân,

Lasă-mă să mi te-adorm pe sân,

Lasă-te-ntreagă să îţi leagăn moale

În luntre farmecele tale

Şi frumuseţile tăcute.

Bijuteria mea cu pietre neştiute…” (Tudor Arghezi)

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *