Despre caini si preocuparile lor de zi cu zi

Aștept un ”Start vot”!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Champions know there are no shortcuts to the top!

Ce se întâmplă atunci când un iubitor de câini se dedică trup și suflet pasiunii sale? Ce se întâmplă când un iubitor de câini are trei prieteni minunați? Ce se întâmplă când acei prieteni minunați sunt Blue, Ozzie și J? Răspunsul este simplu: participă la Românii au Talent! Dacă nu ați înțeles până acum de ce Bruno Icobeț este atât de apreciat  și dacă nu ați înțeles de ce trebuie să-l votăm vineri seară, vă lămuresc eu:

1. Există momente în viața fiecărui posesor de câine când iubirea pentru companionul său este privită cu ochi răi de mințile încâlcite ale celor care nu au câine și nu au avut până acum vreunul în viața lor. Mi s-a întâmplat și mie, și ție, să auzim cum prietenii noștri sunt numiți ”javre”. Prin relația pe care o am cu câinele meu încerc la fiecare pas să arăt și altora, că datorită lui, sunt mai bună, mai calmă, mai umană, mai frumoasă. Relația cu un câine te scoate din anonimat. Iar Bruno Icobeț a ajuns ”pe sticlă” unde îl pot vedea și neinițiații, ”păgâni” în ale chinofiliei (ar fi prea mult să spun în ale chinologiei) și pot lua drept exemplu relația pe care acesta o are cu câinii lui. Privindu-i îți dai seama că vorba aceea simplă potrivit căreia câinele este cel mai bun prieten al omului, nu este în zadar.

2. De sport am auzit cu toții. De sporturi canine (sporturi practicate de câini sau de oameni și câini) un eșantion mai redus. Ei bine, ceea ce face Bruno și gașca sa se numește disc doging. Nu am de gând să fac acum un review al acestei activități, căci asta e altă mâncare de pește căreia îi voi rezerva rolul de fel principal într-un articol viitor din revista Dog Magazin. Dar Bruno este cel care a promovat acest sport la nivel național. Bruno este cel care l-a adus în România pe Mike Miller și de la el putem învăța cât de benefic este disc doging-ul pentru sănătatea fizică și psihică, atât a noastră, cât și a câinilor. Nu trebuie să ai neapărat un Border Collie ca să faci mișcare și să te distrezi. Hai să lăsăm telecomanda din mână, să uităm de confortul canapelei și să ieșim, fraților, să practicăm diferite sporturi împreună cu prietenul nostru cel mai bun!

3. ”Dacă nu ești cuminte te papă cuțu!!!” Pe bune? În ce secol trăim? Femei și bărbați din generația mea (30-32 de ani), părinți fiind, încă își mai amenință pruncii cu câinii fioroși care vin și-i papă sau cu țiganul care vine și-i fură. C `mon!  Am pretenția de la voi să încurajați prietenia dintre câini și copii mai ales când există exemple de stăpâni responsabili. Bruno Icobeț este doar un exemplu de stăpân responsabil. Ca el suntem mulți. Dar Bruno e acolo, pe sticlă, îl vede toată lumea. Ne reprezintă valorile și obiectivele. Cum care obiective? Acelea de a vă arăta vouă, celor care încă mai jubilați în privința câinelui, că el ne este adevăratul prieten.

Așadar, știm ce avem de făcut vineri seară: după semnalul ”Start vot”prin SMS la 1276 trimitem textul BRUNO. Votându-l și promovându-l pe Bruno și gașca năzdrăvană, promovăm legătura dintre om și câine, ne promovăm pe noi, iubitorii de câini și dragostea noastră cea mai sinceră: aceea pentru prietenii noștri.

601652_338072499629341_1910171210_n

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *