Advertoriale

Merry Christmas şi-ale sale desuuri

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 6 minute.

Îmi aduc aminte de „Povestea” lui Delavrancea care începea cam aşa: O, povești, povești… lumea toată este o poveste, căci ce-a fost odată ca niciodată o fi fost ca și astăzi, și ce este astăzi va fi odată ca niciodată.” O poveste îţi voi spune şi eu, acum. O poveste cu zăpadă, bunici şi nepoţi, cadouri şi… lenjerie provocatoare!

În Laponia ninge liniştit. Normal, doar este Laponia, ţinutul zăpezilor veşnice, unde peisajul arctic îţi încălzeşte sufletul prin frumuseţea lui şi-ţi îngheaţă obrăjorii sărutându-i cu stârlici de gheaţă. Aici, sub paza unui pâlc de brazi, se vede casa lui Moş Crăciun sau, cum îi spun prietenii, Old Christmas. Se pare că Moşul nu este acasă. Şi-a scos din garaj sania, şi-a alimentat renii şi-a plecat să-şi umple sacul, căci mai este puţin până la Crăciun. În liniştea casei au rămas doar Merry a lui Christmas şi Snow, nepoata celor doi. Când spui Snow simţi că te ia cu fiori pe şira spinării şi-ţi îngheaţă toate cele? Înseamnă că n-ai văzut-o pe această Snow, care nu are nici în clin, nici în mânecă cu-al său nume. Îmbrăcată într-un costumaş roşu cu alb, inspirat parcă din ţinuta bunicului său, cu mănuşi fine din dantelă să-i protejeze finele-i degeţele, Snow pare că acum a aterizat dintr-o reclamă la lenjerie intimă. Stă relaxată pe-un fotoliu, sorbind cu poftă din ceaiul de muguri de brad, preparat de Merry.

 

„Auzi, bunico, dar tu i-ai cerut vreodată ceva bunicului? Adică i-ai scris şi tu vreo scrisoare, în toţi aceşti mii de ani de când sunteţi împreună? Şi nu mă refer la o scrisoare de amor ci la una în care să-i spui ce să-ţi pună sub brad!” chicoteşte Snow, întinzându-se ca o mâţă în fotoliu.

„Nepoată dragă, n-ai tu ani câte scrisori i-am scris eu bunicului tău. Într-un timp îi tot ceream oale, crătiţi, tigăi, ce mai vedeam şi eu că e în vogă la momentul respectiv. Într-un singur an i-am cerut să-mi aducă o rochie. Dacă stau un pic să mă gândesc, am scrisoarea pe aici, ţi-o citesc dacă vrei.”

„Daaaa, buni, că tare-s curioasă ce i-ai scris. Poate îmi vine şi mie inspiraţia că până acum nu i-am cerut nimic…”

Răscolind preţ de câteva minute într-un sertar, blajina Merry scoase la lumină o scrisoare scorojită şi îngălbenită de vreme, mirosind a parfum de lămâie şi-a levănţică, semn că trecerea anilor au ofilit doar aspectul, nu şi sufletul slovelor.

„Ia să vezi ce-am păţit eu în anul acela. Ce i-am cerut bunicului tău şi cu ce m-am ales. Căci există şi o replică la scrisoarae asta şi încă ceva. Ai să vezi despre ce e vorba, doar un pic de răbdare să mai ai. Iată ce-i scriam Moşului, adică soţului meu şi bunului tău, cu mulţi, foarte mulţi ani în urmă:

 Dragă Moş Crăciun,

 adică ce să o mai dăm cotită… măi bărbate! În fiecare an ţi-am cerut lucruri utile în gospodărie. Mi-ai adus cele mai performante mături, oale încăpătoare, tigăi, covoare, ulcele, bibelouri. Deja mă cunoşti bine şi ştii că-s o gospodină desăvârşită. Anul acesta gata, m-am hotărât: vreau să-mi aduci o rochie. Nu mă interesează că trebuie să zbori până la Paris pentru ea. Vreau o rochie mulată, să fie roşie şi cu puţin alb. Să aibă spatele gol şi să fie elegantă căci vreau să o îmbrac în ziua de Crăciun. Hai că abia aştept să văd rochia sub brad.

 A ta iubită şi devotată soaţă,

Merry

 „Ce taaaare! Şi unde-i rochia asta bunico? Vreau să o văd, vreau să o văd!”

„Stai, dragă, nu te grăbi ca fata mare la măritat. Nu ţi-am spus că există şi o replică la scrisoarea asta? Moşul mi-a răspuns şi el. Tot în scris. În dimineaţa de Crăciun, când m-am uitat sub brad, am găsit o cutie ambalată în hârtie verde pe care, cu roşu, scria mare: Scumpei mea soţii, Merry! Iar deasupra cutiei, un bilet pe care erau scrie următoarele:

 Dragă Merry Christmas,

 adică de ce să fiu atât de protocolar… măi nevastă! În fiecare an când mi-ai cerut oale şi ulcele, crătiţi şi tigăi, ţi le-am adus pe toate cu drag în speranţa că vei începe şi tu să găteşti aşa cum îmi place mie, ca la mama acasă, vreau să spun. Aveai zile când te descurcai, zile când ardeai friptura sau nu nimereai gustul la ciorbă. În fine, te iubesc foarte mult şi am avut răbdare. Astfel, consider că nu mai ai nevoie de oale, căci în ultimii ani te-ai dat pe brazdă şi eşti cea mai iscusită gospodină din Laponia. Aşa că, parţial, ţi-am ascultat dorinţa şi ţi-am adus în dar cam ceea ce ai vrut. Caută cu atenţie în pachet căci o să găseşti ceva roşu cu alb. Eu încă nu am terminat treaba şi mai am de împărţit cadouri. Când termin, mă duc să beau o bere cu elfii şi vin acasă. Să te găsesc îmbrăcată cu ce găseşti în cutie.

 Al tău iubit şi loial soţ,

Moş Crăciun.

„Bunico, nu mai mă ţine pe jar şi scoate rochia sau ce Dumnezeu ţi-a adus bunicul.”

„Eeeeh, draga mea. Ar trebui să fie trecut de miezul nopţii ca să-ţi arăt ce-am primit atunci. Dar stai, că tu eşti suficient de mare şi la cum te îmbraci tu acum, s-ar putea să-ţi placă ce-am să-ţi arăt.” Şi Merry scoase din acelaşi sertar din care luase şi scrisoarea, un costumaş sexi de Crăciuniţă încât biata Snow era cât pe ce să-şi verse ceaiul în poală.

 

„Cum, bunico, ai purtat tu aşa ceva? Fooooarte tare! Deci Moşul ţi-a adus un fel de lenjerie intimă!” exclamă nepoata, nevenindu-i a crede că bătrânica Merry a fost cândva o femeie atrăgătoare. Nu că acum nu ar fi fost, dar în alt sens, în cel mămos şi cuminte, nu neobrăzat şi erotic.

„Dar ce crezi, duduie Snow, că am fost mereu o babă ramolită?”

„Nici vorbă, bunico, dar un asemenea costuuuum….”

„Ah, şi ăsta nu e singurul. În anii care au urmat, s-a repetat istoria, fără să-i spun bunului tău ce vreau, m-am trezit sub brad cu astea…” Şi scoase din sertar un body sexy confecţionat din voal fin şi dantelă şi un corset cu portjartier detaşabil confecţionat din brocart cu detalii din dantelă.

 

 

„Bunicului tău îi plăcea la nebunie să mă vadă îmbrăcată în lenjerie sexy. Iar eu mă simţeam cochetă, iubită, dorită. Ce femeie nu-şi doreşte toate aceste lucruri?”

„Ai dreptate, bunico! Gata, m-am hotărât ce-i cer Moşului anul acesta. Îl trimit la magazinul pentru fete, la Just4Girls. Are ce să aleagă de acolo. Poate îţi mai găseşte şi dumitale ceva, în amintirea vremurilor trecute. Să treacă pe la secţiunea cu costume de Crăciuniţă!”

Şi s-au pus pe răs, şi nepoata şi bunica. Nepoata, cu gândul la Just4Girls, bunica cu mintea la vremurile în care era cea mai sexy Crăciuniţă.

 Şi-am încălecat pe-o şa, iar de Crăciun, dragi doamne, vă doresc:

„Să găsiţi printre cadouri

Cele mai faine furouri!

Să primiţi de la iubiţi

Desuuri-deloc cuminţi

Pentru voi, femei fierbinţi!” 

 

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *