Advertoriale

Familia e totul!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 5 minute.

logo”Familia e totul!” Așa se lăuda Alphonse, pe vremuri fost mafiot bine cotat la bursa celebrei Cosa Nostra. Cum a scăpat, cum s-a fofilat de urgia răzbunătorilor săi șefi, asta nu e treaba noastră. Un lucru e cert: o dată ce ai făcut parte din mafie, cam greu să nu te uiți peste umăr, speriat că, într-o bună zi, va pune gheara pe tine. Și uite-așa Alphonse și-a sa familie l-au tocmit pe Joe, cel mai celebru dar și cel mai discret detectiv particular din lume, să le fie umbră permanentă. Nu exista pe lume persoană dubioasă care să scape de ochiul vigilent al lui Joe. În trecut, fusese poreclit mister McGun, fiind nedezlipit de-un Thompson M1A1 sau Tommy Gun, folosit și de oamenii mafiei. Cu costumul său negru, brăzdat de dungi albe și subțiri, pălăria șic înclinată peste frunte, țigara de foi în colțul gurii, Joe veghea zi și noapte asupra familiei lui Alphonse. Și pentru că timpurile moderne, necesită dotări pe măsură iar proprietatea pe care se instalase Alphonse era destul de vastă, Joe și-a luat cei mai de nădejde aliați: sisteme de supraveghere pentru exterior și interior. Acum totul era simplu, digital, în comparație cu acum zeci de ani când, aflat la începutul meseriei sale, Joe a avut de-a face cu sistemele de supraveghere video analogice. S-a și ferit de camerele de supraveghere dar le-a și folosit pentru siguranța clienților săi. Nu regreta nicio clipă evoluția vechiului sistem de TVCI, de la camere tehnice cu zeci de monitoare, unde înregistrările se făceau pe casete video iar filmările nu se puteau derula în timp ce se înregistra, la tehnologii IP cu ajutorul cărora se pot vedea și derula mai multe filmări live sau înregistrate, concomitent cu înregistrarea, chiar și din alte locații decât camera tehnică, prin internet sau chiar de pe un smartphone, fiind în permanentă legătură cu obiectivul supravegheat. Acum, ușurința cu care sistemul de supraveghere se poate conecta la sistemul de alarmă și multitudinea de configurații posibile, vin în ajutorul lui McGun, care poate seta zone de alarmă unde la detectarea mișcării se pornește înregistrarea imaginilor sau declanșarea sistemului de alarmă. Așadar, familia lui Alphose este în deplină siguranță deoarece Joe setase anumite zone private (zona geamurilor) pentru ca Alphonse și-ai săi să beneficieze de discreție și intimitate, imaginile înregistrate în acele zone fiind disponibile numai pentru membri familiei. Însă bătrânul Alphonse cam strâmbase din nas la auzul că aceste camere îl vor filma zi și noapte. Simțea că zona sa de confort este pângărită, deși asta se întâmpla în folosul lui.

Joe îl asigurase pe Alphonse că, atât timp cât el și camerele de supraveghere de la AtuTech sunt în preajma sa, nimic rău nu i se va întâmpla. Nici picior de persoană străină nu va intra pe proprietatea sa, fără ca minunatele camere să nu-l… înregistreze dar și să-l avertizeze pe vigilentul detectiv și prieten, totodată. Cum siguranța și liniștea familiei este mai presus de orice iar calitatea primează, este binevenită o cameră IP Speed Dome cu o rezoluție de 2MP marca Hikvision cu un zoom optic de până la 30X.

camera-ip-speed-dome-2mp-zoom-30x-hikvision-ds-2de7186a-799

Camera, ce poate fi montată atât în interior cât și în exterior, oferă posibilitatea de a vedea noaptea până la 100 m datorită luminatorului cu infraroșii integrat, iar sistemul PTZ îi oferă o arie de acoperire foarte vastă putând fi orientată 360 grade în plan orizontal și de la -15 la 90 grade în plan vertical, de la pupitrul de comandă, sau se pot preseta 8 programe de patrulare cu până la 32 de setări pe fiecare program. Pentru spațiile mai restrânse, Joe a ales o cameră IP 3MP Fisheye Hikvision. Deși discretă ca design, nu lasă niciun cotlon nesupravegheat, datorită sistemului Fisheye ce înregistrează în permanență 360 grade având posibilitatea de a se concentra pe anumite zone de interes sau de a face zoom. Ambele camere posedă alimentare Power over Ethernet fiind alimentate prin același cablu prin care se face și transferul de date, deci montajul a fost foarte rapid și discret. Fiind camere cu compresie H264, MPEG4, MJPEG  cu standard ONVIF, sunt compatibile cu orice Digital Video Recorder, putând fi oricând integrate într-un sistem existent care deține acest standard, lucru ce nu a fost necesar în acest caz, optându-se pentru o echipare și cu un NVR de 16 canale Hikvision cu înregistrare la rezoluție HD, care suportă până la 8 TB spațiu pentru înregistrarea filmărilor, putând fi conectat la un televizor sau monitor prin mufele VGA sau HDMI sau de pe un calculator legat în aceeași rețea ori cu ajutorul unui IP fix sau cu un cont DNS prin intermediul internetului chiar și de pe telefonul mobil sau tabletă.

Untitled

Ce mai încolo și-ncoace: Alphonse nu numai că era păzit de Joe, dar acesta îi asigurase și o monitorizare completă. Iar asta grație AtuTech. În scurt timp Joe a descoperit că menajera și grădinarul erau oamenii mafiei și că aveau de gând să-l șantajeze pe Alphonse. Camerele de supraveghere i-au dat de gol. Deși au negat până-n pânzele albe că ar avea vreo implicație cu clanurile dubioase ale ”donilor”, mărturiile celor doi au fost confruntate cu realitatea surprinsă și înregistrată pe camere. Era inutil să mai nege, astfel că Joe s-a reîntors pentru puțin timp la condiția de McGun, dacă înțelegi ce vreau să spun. La fel s-a întâmplat și cu bucătarul care, la aniversarea lui Alphonse, încercase să ”măsluiască” bucatele. Și astea nu au fost cazuri singurare, pentru că Joe a tot avut de lucru, înregistrările de pe camere și vigilența cu care detectivul ”mirosea” pericolul oferindu-i ”clienții” pe tavă, cum s-ar spune.  Atunci, Alphonse a recunoscut valoarea camerelor și le-a apreciat ca pe un bun de preț care, dacă au fost în stare să deconspire strategiile macabre ale mafiei, erau în stare să supravegheze la cel mai înalt nivel orice locuință și împrejurimile sale.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *