Advertoriale

Pe răcoare

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

climatico.roStătea tolănit pe canapeaua din living privind în gol pe fereastra larg deschisă. Dintr-un cotlon al camerei răsunau acorduri de saxofon, reminescențe ale nopții trecute, când o iubise pe EA. Încinsă noapte, și la propriu și la figurat. O noapte care-i adusese aminte de-o experiență avută în Bangkok, Thailanda, unul dintre cele mai călduroase orașe ale lumii. Slavă Domnului, stătuse acolo doar câteva zile, în vacanță, tânjind după răcoarea unei zone muntoase sau a unui apartament corect echipat pentru o vară incendiară. EL detesta căldura apăsătoare. Îi plăceau zilele calde dar însoțite măcar de-un zefir timid, adora draperiile grele care împiedicau soarele să-i pârguiască locuința și diviniza aerul condiționat. Conjunctura socială îl forțase să-și caute o nouă locuință și uite-așa, nimerise să locuiască la ultimul etaj din acel bloc. Stătea acolo doar de trei zile, timp în care fusese prea ocupat să-și satisfacă nevoia de răcoare. Se înțelege… EA îl acaparase complet, ținându-l captiv în apartamentul care, treptat, treptat devenise o seră în toată regula.

Acum EA plecase iar el stătea tolănit pe canapeaua din living, cu fața spre ferestrele larg deschise, pălit în moalele capului de bâta nemiloasă a zăpușelii care-și făcuse loc în casă. Broboane mici de sudoare îi brăzdau fruntea, alunecând pe toboganul minții până jos, înspre gât, luând apoi calea pieptului bine sculptat, sfârșind prin a se culcuși în stern. Deja se imagina în deșert, în preajma beduinilor, unduindu-se pe-o cămilă ce-avea să-l poarte înspre-o oază de răcoare. Printr-o mișcare rapidă goni broboanele sărate de pe frunte-ai lată și se ridică hotărât să-și schimbe ambientul. ”În seara aceasta o voi surprinde cu iubire și răcoare! Sau cu iubire pe răcoare.” chicoti în sinea lui, în timp ce căuta în agenda telefonului numărul unui prieten care-l putea ajuta să alunge arșița din locuința sa. L-a găsit repede și în câteva minute deja avea pe e-mail oferta de aer condiționat de la Climatico. O super ofertă, pliată pe nevoile sale și adaptată tipului de locuință (între 46 și 55 mp). A studiat-o atent și s-a oprit asupra unui aparat de aer condiționat Panasonic Baisic UE12PKE Inverter 12000 BTU, la un preț foarte bun. Specificațiile tehnice și faptul că putea beneficia de montajul aerului condiționat acreditat i-au fost pe plac, astfel că și-a umplut coșul virtual cu ceea ce-i lipsea: multă răcoare! Chiar în acea după amiază echipa de la Climatico l-au fericit cu-acel minunat Panasonic care avea să-i transforme locuința într-o oază de răcoare. Gata cu amorțeala verii dintr-un apartament situat la ultimul etaj! De îndată ce operațiunea de montaj a luat sfârșit și profesioniștii de la Climatico s-au retras de pe câmpul de luptă, el s-a întins pe canapea, privind satisfăcut pe fereastra de-acum închisă. Simțea cum o undă de răcoare binemeritată îl învăluia și-i limpezea mintea care, cu doar câteva ore în urmă, călătoarea cu beduinii, pe spinările cămilelor, în căutarea umbrei. Silențios, eficient, dotat cu filtru antibacterial de nouă genereație și cu filtru antimucegai, aparatul de aer condiționat își făcea din plin datoria.

Climatico

Seara se lăsase peste capitală, aproape la fel de dogoritoare ca și surata ei diurnă. La ultimul etaj al unui bloc oarecare, într-un living modern, un EL și o EA se bucurau unul de celălalt în timp ce de sus, un aparat miraculor îi blagoslovea cu răcoare!

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *