Advertoriale,  De-ale vietii

Scapino își arată vicleniile la Ploiești, pe 6 noiembrie

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

logo”Pot spune, fără să mă laud, că încă nu  s-a găsit meșter mai mare ca mine la trasul sforilor și care să fi câștigat o faimă mai mare ca mine în această nobilă îndeltnicire. Dar, pe legea mea, astăzi iscusința nu e la preț…” (Molière – ”Vicleniile lui Scapin”)

Încă puțin, încă puțin și celebrul ”Teatru Masca” din București aniversează un sfert de secol. Și cum poți să onorezi această vârstă, dacă nu printr-un spectacol reușit, adus și în fața noastră, a ploieștenilor, de tânăra echipă a Teatrului Masca. Mesdames et Messieurs, je vous présente… ”Vicleniile lui Scapino”, în regia maestrului Mihai Mălaimare.

VICLENIILE LUI SCAPINO

”Un text uriaș al unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii. O trupă mai degrabă tânără își încearcă șansa. Un teatru aflat în pragul unei aniversări care obligă: 25 de ani de existență! Acestea sunt premizele uneia dintre cele mai interesante experiențe teatrale ale ultimilor ani, din foarte multe motive. În primul rând pentru că înfruntarea dintre text, cu o notorietate absolută și trupa, tânără și abia cunoscută, dă câștig de cauză actorilor care au izbutit nu numai să se ridice la nivelul textului dar și să-i dea o nouă strălucire.
Va fi un spectacol pe care îl veți iubi pentru că veți râde cu lacrimi, pentru că veți fi martorii unor creații actoricești splendide, pentru că întâlnirea dumneavoastră cu textul lui Molière se va petrece într-un mod cu totul excepțional.
Vicleniile lui Scapino este un regal pe care Masca îl oferă cu bucurie publicului său în debutul stagiunii aniversare cu numărul 25.” ( Mihai Mălaimare)

Povestea pusă în scena este cea cunoscută, a doi fii (Leandre și Octave) care își iau soții (pe Zerbinetta și pe Hyacinta) fără aprobarea taților (Geronte si Argante) și a unei slugi viclene (Scapino) care încearcă să descurce lucrurile, însă nu fără a trage foloase de pe urma tuturor. Conflictele izbucnesc între cele doua familii, au loc lupte, uneori chiar la propriu, se apelează la înșelăciuni și înscenari, dar finalul este unul fericit pentru toți. (www.masca.ro)

15248489861_afce459e9a_z-200x300

Așadar, vă invit pe data de 6 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, la orele 19 fix, să urmărim împreună ”Vicleniile lui Scapino”. Prețul unui bilet este de 30 de lei pentru adulți iar pentru studenți și elevi este de 15 lei. Pentru rezervări și achiziționarea biletelor puteți suna la 0720349640 sau mergeți direct la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *