Advertoriale,  De-ale vietii,  Fără categorie

Unde-o ceri? Și, mai ales, cum o ceri?

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 6 minute.

*rânduri cuprinzătoare pentru bărbați determinați 

**un articol aprobat și susținut de NuovaIdea

Sunteți de ceva vreme împreună și deja știi că ea este aleasa. Însă nu ai făcut marele pas înspre și mai marele gest al cererii în căsătorie. Când ți-e lumea mai dragă, deschizi facebook-ul și-ți sare-n ochi un filmuleț de-al colegului cu care-ai stat în bancă în clasa a III-a. Și nu e un simplu video. Nuuu! E un live pe facebook în care colegu` a îngenuncheat taman în mijlocul Colosseumului din Roma, ținând în mână un inel pe care-l îndreaptă hotărât înspre EA. Iar ea, cu ochii scăldați în lacrimi, își apasă pieptul ca să-și domolească inima să nu sară de la locul ei. În jurul lor, lumea strânsă ca la circ, aplauze, fluierături, se-aude în depărtare și un ”Pup-o, băăă!” (că doar români binevoitori sunt destui prin Italia)…

”Hai că l-am pierdut și pe ăsta!” îți spui în timp ce mai scrolezi un pic să vezi noutățile din feed. Dar te strânge un pic de spate când vezi că și Lache, vecinul de la doi, s-a logodit cu Dorina (și erau doar de șase luni împreună!), și Florinel, colegul tău de la IT, a fixat deja data nunții cu mândra lui (asta înseamnă că trebuie să pregătesc banii de plic?). Te gândești, te răzgândești și decizi că a venit timpul să faci și tu mărețul gest. Nu-i bai că ți-au luat-o alții înainte, nici nu te interesează acest aspect. Dar toată ”expunerea” aceasta din online, toate sentimentalismele și logodnele afișate ostentativ îți zgândăresc, oarecum, subconștientul care, vrei, nu vrei, te pune la treabă.

@pinterest
@pinterest

Cuplurile se împart în două mari categorii: pe de o parte cele transparente, pentru care afișarea iubirii în public e un lucru obișnuit și, de cealaltă parte, cuplurile discrete pentru care iubirea și tot ce ține de acest nobil sentiment este ceva intim, personal, care nu are nevoie de confirmările altora. Pentru că tot te-ai decis să-ți pecetluiești relația și vrei să începi cu o logodnă, trebuie să te hotărăști și cum o ceri. Dacă-ți trece prin minte să-i strecori într-o savarină prețiosul inel, renunță la idee căci e posibil să plătești ulterior vreun implant dentar, asta dacă nu-i rămâne diamantul blocat între amigdale sau agățat de omuleț.

Am pentru tine câteva idei, 9 la număr, idei care-ți vor fi de folos indiferent dacă faci parte dintr-un cuplu discret sau dintr-unul transparent.

  1. Vânătoare de comori cu… finalizare: ”Vrei să fii soția mea?” Începe prin a-i lăsa un bilețel pe birou în care să-i dezvălui următorul pas pe care-l are de făcut. Trimite-o în locul vostru preferat din oraș, unde o vor aștepta alte indicii, până când îl găsește pe cel decisiv. Va avea ceva de lucru, dar surpriza va fi pe măsură.
  2. Dacă plănuiți să plecați într-o vacanță și trebuie să ajungeți la destinație cu avionul, complotează cu echipajul zborului respectiv pentru a o cere de soție la mare înălțime…
  3. …sau, dacă nu ești genul care să facă vâlvă și să-și strige iubirea-n gura mare, nu o cere în avion, ci așteaptă să treacă cel puțin două, trei zile din vacanță. Apoi, după o plimbare relaxantă, spre seară, când ajungeți la hotel, aranjează cu personalul de acolo să vă pregătească o cină romantică în cameră. Acum e momentul potrivit să-i faci propunerea, în intimitatea stropită cu o șampanie de calitate!
  4. Îți implici familionul în toate activitățile și vrei să-ți fie alături și când o ceri de nevastă? Buuuun! Strânge atâtea neamuri câte litere sunt în întrebarea ”Vrei să fii soția mea?”. Cumpără tot atâtea tricouri. Pe fiecare tricou va fi inscripționată câte o literă. Organizează o petrecere surpriză în care punctul culminant va fi apariția rudelor frumos aliniate, purtând mesajul care-ți va hotărî existența pentru următorii ani.
  5. Asta (si următoarele două) sunt pentru romanticii incurabili! Tapetează pereții (sau doar un perete) dormitorului cu fotografii cu voi doi, fotografii realizate de-a lungul timpului. Sau le poți agăța de baloane umplute cu heliu și lăsate să plutească prin cameră. În această atmosferă de aducere aminte, pe muzica voastră preferată, fă-i propunerea mult așteptată.unde o ceri si mai ales cum o ceri 1
  6. Știi că trebuie să ajungă acasă pe la opt, nouă seară. Deci, pe întuneric. Fă-ți din timp un stoc de lumânărele parfumate. Multe, foarte multe lumânărele parfumate. ”Pavează” drumul de la ușa de la intrare până la dormitor cu aceste lumânărele parfumate. În dormitor, drumul ”luminos” se va încheia cu o inimă (ai ghicit, tot din lumânărele) în mijlocul căreia vei așeza inelul. O idee bună ar fi ca, atunci când cumperi lumânărelele, să iei și-un extintor. Ar fi bine să-l ai prin preajmă.
  7. Cred că știi deja că există diverse firme care fac puzzle-uri pe comandă. Fă un puzzle cu poza ta, însoțită de cuvintele magice (Vrei să fii soția mea?). Găsește momentul prielnic să-l asamblați împreună (într-o zi din week-end, într-o seară ploioasă, tu vei știi mai bine când trebuie să acționezi).
  8. Urmează una de sezon! Înainte ca partenera ta să plece la serviciu, oferă-te să-i încălzești mașina. Profită de ocazie și, după ce pornești motorul, râcâie pe parbrizul înghețat marea propunere.
  9. Iată și una estivală! Sunteți în vacanță la mare. Cu o zi înainte să o ceri, scrie-i un poem de dragoste pe-o hârtie care aduce cu un pergament. Ruleaz-o și ascunde-o într-o sticluță pe care o vei îngropa în nisip, lângă zona unde obișnuiți să faceți plajă. Asigură-te că tu vei fi cel care va găsi sticla, nu vreun vecin de șezlong. Ah, și nu uita să ai inelul la îndemână.unde o ceri si mai ales cum o ceri 3

Mă interesează două lucruri (curiozitatea feminină își face de cap). Unu: dacă deja ți-ai cerut partenera în căsătorie mi-ar plăcea să știu cum și unde ai făcut marele gest, dar și care a fost reacția ei. Doi: dacă încă nu i-ai propus traiul împreună la bine și la greu, aș vrea să știu în ce mod te-ai gândit să-i ceri mâna. Aștept cu interes comentariile tale.

P.S. Dacă ai cerut-o și a spus ”Daaaa! Vreaaaaau!” atunci vei avea nevoie de cineva să te-ajute cu organizarea evenimentului. Știi tu… buchet, mărturii, invitații, candybar, decor, o grămadă de lucruri care trebuie puse cap la cap astfel încât marele eveniment să fie unul de vis. Pentru asta, cea mai bună alegere pe care-o poți face, mai ales dacă ești din Prahova sau din împrejurimi, este să apelezi la serviciile oferite de  NuovaIdea.

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *