Advertoriale

Acupunctura nu doare, ba chiar te face bine! Iată 7 motive ca s-o alegi!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

Sănătatea este un subiect pe cât de complex, pe atât de controversat. La fel și acupunctura! Evoluția conceptului de sănătate nu înseamnă să ne aliniem ultimelor standarde în materie de cercetare, ultimelor dotări tehnice surprinzătoare ci să conștientizăm și să acceptăm faptul că sănătatea este un bun de preț cu mai multe componente. Sănătatea biologică, sănătatea intelectuală, cea emoțională și cea decizională, sănătatea socială, cea spirituală și, în cele din urmă, sănătatea holistică, au un loc aparte în viețile noastre și, strânse laolaltă, contribuie la definiția stării noastre de bine.

Menținerea sau redobândirea sănătății biologice nu se realizează făcând potecă la farmacie și îndopându-ne cu buline. În momentul în care organismul nostru suferă, înseamnă că s-a produs un dezechilibru pe mai multe paliere ale sănătății iar redobândirea acesteia depinde în mare măsură de cum privim noi înșiși această situație.

În concepția holistică, omul este privit ca un tot, ca un sistem integrat sau un ansamblu de elemente care se află într-o permanentă relaționare. În același timp, sistemul (omul) interacționează cu mediul. Dacă medicina clasică pune preț pe observarea și tratarea bolii, deci ia în seamă mai mult rezultatul dezechilibrului, decât cauza care a dus la formarea acestuia, medicina holistică pune pe primul loc omul, bolnavul, suferindu-l. Acestuia îi sunt analizate, în același timp, corpul, mintea și sufletul.

Ca forme de tratament, medicina holistică e departe de a intoxica organismul uman cu substanțele chimice folosite în medicina clasică. Așadar, tot ceea ce se întâmplă la acest nivel nu are nimic de-a face cu toxicitatea și efectele secundare nedorite. Printre metodele holistice des întâlnite se numără presopunctura, reflexoterapia, acupunctura, fitoterapia. Cele două din urmă sunt denumite reginele medicinii tradiționale și merg mână-n mână atunci când vine vorba de diagnosticarea și tratarea unui organism suferind.

Mulți dintre posibilii pacienți care au deschidere către acest tip de terapii holistice non-invazive au o oarecare reticență față de acupunctură și își pun fel de fel de întrebări legate de eficiența și aplicarea acesteia. Iată-le pe cele mai frecvente: Acupunctura e dureroasă? Acele sunt sterile? Cât de adânc sunt introduse, câte sunt folosite și cât timp sunt reținute? Această practică are efecte secundare? Dar contraindicații? Găsești răspunsuri la aceste întrebări pe site-ul Pirasan.ro, răspunsuri venite din partea medicului Codruț Țuțu – specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie și psihologie medicală.

Pe scurt, ce trebuie să știi despre acupunctură:

  • reprezintă o formă de tratament și prevenire a bolilor și este recunoscută la nivel mondial;
  • chinezii și-au adus cea mai valoroasă contribuție la dezvoltarea și aplicarea acupuncturii ca tratament în masă;
  • tehnicile de acupunctură se aplică pe cele 14 meridiane energetice distribuite în corpul uman. Aceste meridiane corespund organelor interne și țesuturilor;
  • tratamentul care presupune utilizarea acupuncturii și a fitoterapiei este personalizat. Așa cum fiecare individ este unic, și schemele de acupunctură ce vor fi aplicate sunt unice și diferă la fiecare sesiune de tratament;
  • punctele dureroase sunt cele unde există un blocaj energetic, însă durerea este de scurtă durată și nu foarte puternică, cel mult similară unei pișcături de țânțar. Acele sunt introduse 1 – 2 mm în porii speciali. Pacienții pot simți, la nivelul corpului, furnicături, vibrații, eliberarea tensiunii musculare, revigorare fizică și mentală;
  • acupunctura nu prezintă efecte secundare atât timp cât medicul știe așa cum trebuie toate procedurile.

Dacă simți că e ceva în neregulă cu starea ta de sănătate și vrei să încerci o metodă de diagnosticare și tratament homeopată atunci poți alege fără probleme acupunctura. Dacă deja ai fost diagnosticat cu o problemă aparte de sănătate și vrei să o rezolvi pe o cale non-invazivă, cât mai prietenoasă cu organismul tău, atunci acupunctura este pentru tine.

Iată 7 dintre cele mai pertinente motive ca să alegi acupunctura:

  1. Ești foarte obosit, chiar astenic, suferi de insomnie, ești nevos și irascibil? Află unde anume e dezechilibrul și începe cât mai curând ședințele de acupunctură.
  2. Afecțiunile de la nivelul oaselor, mușchilor și articulațiilor pot fi tratate și cu acupuntură, nu doar cu medicație. Fă o vizită la cabinetul Pirasan dacă suferi din pricina durerilor și crampelor musculare, spondilozei, artrozei, etc.
  3. Circulație deficitară? Un motiv bun ca să apelezi la acupunctură și fitoterapie.
  4. Sinuzitele, alergiile, rinitele, bronșitele, precum și alte afecțiuni respiratorii pot fi ameliorate prin câteva ședințe de acupunctură și o schemă de tratament fitoterapeutic.
  5. Multe dintre problemele cu care se confruntă femeile – tulburările menstruale, ovare polichistice, dismenoree, nodulii mamari, afecțiuni ale tiroidei, etc. – pot fi rezolvate prin acupunctură și fitoterapie.
  6. Știai că dependența de nicotină poate fi învinsă și cu ajutorul acupuncturii?
  7. Atât copiii, cât și persoanele în vârstă răspund pozitiv la acupunctură. În cazul persoanelor în vârstă, pot fi ameliorate tulburările de memorie și bolile degenerative.

La fel cum Universul este viu și conștient de fiecare parte din el, la fel și noi, mici părți din marele Univers, suntem receptivi (sau ar trebui să fim) la ceea ce organismul ne transmite. Să nu uităm că e bine să ne aflăm într-un dialog permanent cu noi înșine și, la cel mai mic dezechilibru resimțit, să alegem cea mai sănătoasă cale în a ne stabiliza. Iar una dintre acestea este acupunctura, secondată de fitoterapie.

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *