Advertoriale,  De-ale vietii

Relaxanta și provocatoarea sâmbătă de gaming

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Când le-am spus că mă duc să mă joc, au ridicat o sprânceană și-au zâmbit ștrengărește, strigându-mi c-am dat în mintea copiilor. Le-am zâmbit la rându-mi, le-am urat plictiseală frumoasă și-am pornit înspre Middle Earth cu gândul să cuceresc Barad-dur. Ah, Sauroane, Sauroane, să te ții bine că vine Eleanor din Gondor să-ți zguduie universul.

Așa am ajuns, acum două săptămâni, să mă aventurez în ținuturile board game-ului Middle Earth Quest, alături de alți eroi, în încercarea de a-l da jos, o dată pentru totdeauna, pe Sauron. Nici o analogie cu vremurile tulburi care-au năvălit peste noi, deși a ajuns și România un fel de… Pământ de Mijloc, numai bun de împărțit. Dar nu despre asta e vorba acum, ci despre deconectarea maximă pe care ți-o oferă acele câteva ore în care ești concentrat asupra acțiunii jocului.

Ce și unde ne-am jucat

Concret, pe data de 11 noiembrie , la sediul Asociației Arielo Education din Ploiești, a avut loc prima ediție a unei serii de evenimente de gaming unice în Ploiești. Primul joc ales a avut ca temă fascinanta, magica și efervescenta lume creată de J.R.R. Tolkien. Am avut de ales între ”The Lord of the Rings – the return of the King”, ”The Lord of the Rings – Nazgul” și ”Middle-Earth Quest”. L-am ales pe cel din urmă și ne-am lăsat provocați și încântați de complexitatea regulilor sale.

Cum și de ce a luat naștere ”Sâmbăta de gaming”

După ce ziua de lucru și-a modificat total aspectul, cele opt ore de muncă devenind 10, uneori 12, în weekend, meriți un răsfăț constructiv și câteva ore de socializare de bună calitate. Pentru a veni în sprijinul celor care-și doresc să petreacă momente unice în fața planșei de joc, fie în compania prietenilor din gașcă, a colegilor de școală sau serviciu, sau pur și simplu a altora ca ei, pasionați de board games, a luat naștere ”Sâmbăta de gaming”, un eveniment bi-lunar unic în Ploiești organizat de Asociația Arielo Education/un proiect Succes Personal.

 La prima ediție ne-am înfrățit cu Societatea Tolkien România

Prima ediția a stat sub semnul universului lui Tolkien. Ne-am dorit să fie specială și chiar așa a și fost. Specială și provocatoare. Iar pentru asta le mulțumim membrilor Societății Tolkien România prezenți pe 11 noiembrie în jurul planșei de joc. Cu ajutorul lor, puterile lui Sauron au slăbit vâzând cu ochii și-am trăit pe pielea personajului meu, Eleanor, celebrul sentiment de basm cu binele care-nvinge rău.

*foto ed.I ”Sâmbăta de gaming” – Bogdan Stanciu

Ce urmează

Urmează alte sâmbete de gaming în care buna dispoziție și relaxarea se vor îmbina cu task-urile propuse de cele mai în vogă jocuri de strategie. Te așteptăm să-ți reinventezi zilele de sâmbătă cu Star Wars Rebellion, Pandemic Legacy și Terraforming Mars. Ia-ți prietenii și hai să ne jucăm! Cafeluța și biscuiții sunt din partea casei.

”Your focus determines your reality.” (Qui-Gon Jinn)

Sâmbăta aceasta am dat o raită în Galaxia Star Wars pentru a rescrie povestea conflictului epic dintre Imperiul Galactic și Alianta Rebela. Noi ne-am ales tabăra și te așteptăm și pe tine să ni te alături la celelalte ”Sâmbete de Gaming”. Intră în lumea Star Wars prin cel mai bine cotat joc de strategie al momentului: Star Wars Rebellion. Mai multe despre el într-un articol viitor.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *