De-ale vietii

Despre timp, numai de bine! 

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Până acum ceva vreme, aniversările nu-mi erau pe plac. Consideram că acest galop înainte-n timp e aducător de ramolire și veștejire, că adăugăm ani vârstei, păr alb și riduri chipului, vechime business-ului (pentru cine are unul) și că prospețimea începuturilor nu se mai resimte atât de intens ca altădată… Din fericire, această înaintare în timp a avut avantajul de a veni la pachet cu un set de gânduri pozitive care m-au făcut să văd realitatea într-o altă lumină. Acum apreciez trecerea timpului și schimbările pe care aceasta le aduce. Totul in jur a capatat o anumita maturitate iar acea prospetime a inceputurilor, de care spuneam mai sus, nu stiu cum se face, dar si-a pastrat tonusul.

Astfel că, prietenă de-acum cu timpul, îmi permit să-l derulez înapoi cu vreo… 6 ani, când am cunoscut-o pe Florentina, la primul curs de public speaking din Ploiești, curs pe care l-a organizat împreună cu Claudius Dociu. O experiență pe care am savurat-o, alături de oameni deschiși să-ncerce să-și ”vindece” măcar o parte din tracul vorbitului în public, sau să facă pace cu emoția și s-o redirecționeze într-o direcție bună. Printre ei și Florentina care și ea, în calitate de organizator, țin minte că ne-a mărturisit cât de greu îi vine să vorbească în public, câte emoții o încearcă și că își dorește să depășească momentele acestea mai puțin plăcute.

Aveam să o regăsesc pe Florentina 3 ani mai târziu, în 2015, când m-a ajutat să-mi realizez un vis: acela de a-i ghida pe copiii din Ploiești să-și învingă temerile, timiditatea, să învețe să citească mai bine, să dobândească mai multă încredere în ei înșiși, totul cu ajutorul lui Nosy, scumpa mea cățelușă. Așa a luat naștere ”La povești cu Nosy” – primul și singurul curs de acest gen din Ploiești. Recunosc, eu nu aveam, la vremea respectivă, curajul Florentinei, de a lansa ceva nemaifăcut, nemaivăzut, nemaintâlnit. Îmi doream, dar n-aveam zvâcul, n-aveam elanul necesar. Îmi lipseau încurajarea și ajutorul unui om hotărât. Și le-am avut. Atunci am înțeles: Florentina este omul care vede dincolo de limite, care nu stă locului până nu încearcă lucrurile pe care și le propune, este nu omul care-ți dă un șut în fund ca să te pună la treabă, ci omul care te ia de mână sau pe după umeri și merge cu tine pe drumul ales încercând să te conducă cât mai drept cu putință. Au fost perioade, și nu puține, în care Florentina a avut mai multă încredere în mine decât aveam eu. Mă bucur că a fost așa pentru că acea încredere mi-a dat curaj să încerc lucruri noi și, ușor, ușor, să mă desprind de alții, să nu mai depind de un angajator și să devin propriul aliat.

Echipa Cursuri Copii Ploiesti. De la stanga la dreapta - Marta, Antonela, Mihaela, Cristina, Simona, Adriana, Florentina, Alex, Tina. Foto: Mihaela Ardei
Echipa Cursuri Copii Ploiesti. De la stanga la dreapta – Marta, Antonela, Mihaela, Cristina, Simona, Adriana, Florentina, Alex, Tina. Foto: Mihaela Ardei

La momentul actual, Florentina este unul dintre colaboratorii mei de suflet, primul de altfel și cel de la care au pornit cele mai faine lucruri din viața mea. Alături de Florentina și de echipa Cursuri Copii Ploiești & Succes Personal știu, acum, că pot face tot ce îmi propun. Ei sunt sprijinul meu pe plan profesional și, de multe ori, și pe cel personal. Iar azi, acești oameni dragi mie, aniversează 7 ani de activitate. La mulți și frumoși ani vă doresc, plini de provocări și proiecte noi. Iar vouă, cei care citiți aceste rânduri, vă doresc să aveți parte de o Florentină care să vă amintească că puteți face tot ceea ce vă propuneți! Și să vă împrieteniți cu timpul, căci trecerea lui poate să vă surprindă. Plăcut!

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *