De-ale vietii,  Despre caini si preocuparile lor de zi cu zi,  Ratiune si... simtire

O altfel de educație nonformală

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Cunoscând-o pe Nosy cât de calmă și atentă este în preajma copiilor, am știut de la bun început că prezența ei în anumite activități va fi mai mult decât benefică pentru cei mici. Așa a luat naștere o altfel de educație nonformală, pe care o promovez cu drag, o educație în care rolul lui Nosy este de a stimula cursanții, copiii, să scape de timiditate, să comunice mai eficient, să iubească lectura și personajele pe care le ”întâlnesc” la cursuri, să creeeze povești originale, să lucreze în echipă.

În acest moment, în Ploiești, Nosy ”moderează” clubul de lectura pentru copii – ”La povești cu Nosy!”. Acesta se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șapte și 12 ani care sunt mai introvertiți, citesc cu dificultate sau nu sunt ”prieteni” cu cartea în sensul că le vine greu să îndrăgească lectura. În cadrul cursului, copiii au ocazia să citească fie o poveste creată de mine (și de Nosy 🙂 ) special pentru momentul respectiv, fie un basm sau o poveste cu tâlc, să o cunoască pe Nosy, astfel intrând într-o atmosferă de poveste, lăsând timiditatea și inhibițiile la o parte.

O altfel de educatie nonformala

O altfel de educatie nonformala

O altfel de educatie nonformala

Fiecare copil va citi câteva  pagini. Cititul se va face cu voce tare, pentru a putea urmări eventualele probleme ale elevilor și a le remedia. Comunicarea verbală ”face legea” în cadrul acestui curs. Comunicăm celorlalți ceea ce aflăm din cărți, comunicăm între noi pentru rezolvarea unor teme propuse, comunicăm cu Nosy. Obiectivele cursului sunt împrietenirea celor mici cu lectura, familiarizarea cu cel mai bun prieten al omului și, pentru că în școlile din România nu există niciun curs care să-i învețe pe cei mici cum să se poarte cu un animăluț, în cadrul ”La povești cu Nosy” vor exista 15-30 de minute în care cei mici vor acumula informații despre rasele de câini, îngrijirea și creșterea lor corespunzătoare.

foto: Mihaela Ardei – Photografeelings

Astfel, în momentul în care își vor exprima dorința de a deține un câine, acești copii care au luat parte la curs vor fi cu adevărat responsabili. Beneficiile cursului sunt nu doar realizabile, ci și măsurabile, pentru că, după mai multe întâlniri, copiii vor fi ”transformați” într-un sens pozitiv: vor comunica mai eficient, vor citi mai bine, vor fi mai încrezători în propria persoană, vor privi cu drag și responsabilitate relația dintre oameni și animale.

Pentru a fi la curent cu întâlnirile noastre, te invit să vizitezi pagina Clubului de lectură ”La povești cu Nosy”.

Cursuri Copii Ploiești0736997294

office@cursuricopiiploiesti.ro

O altfel de educatie nonformala
foto: Adriana Dascălu

 

 

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share