Advertoriale,  De-ale vietii

„Da` nu-s normali, da`nu-s normali / Cară la bagaje parc-ar fi hamali…”

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

… cam asa spun si cei care ne vad plecand la munte (pe mine si pe prietenii muntomani). Tare mai sunt adevarate versurile lui Costica David. Cum altfel sa pleci sa iei la pas muntii Romaniei decat cu un rucsac “burdusit” cu tot necesarul unei aenturi extreme? Ca doar am invatat de la Bear Grylls ca trebuie sa fim dotati corespunzator cand plecam la drum: il luam pe “Victoras” (asa ne-am botezat briceagul spartan de la Victor Inox), un Primus sa facem o supa, un ceai cu rom, o cafeluta, de-ale gurii doua, trei tricouri, un polar, etc., etc. Deci cele trebuincioase mersului pe munte, ca noi ne tragem din neamuri de munteni si ne place salbaticia. Drept dovada, ne si asortam cu ea.

Deci v-ati prins ca-mi fac concediile pe la mare inaltime. Fie ca optez sa dorm la cort, la refugiu sau la cabana, imi aleg cu atentie rucsacul dar si ce pun in el. Ma intereseaza sa fie impermeabil, sa fie incapator pentru strictul necesar, sa aiba suficiente buzunare incat sa-mi “ascund” lanterna frontala, harta, busola, sa fie dotat cu chingi pentru prinderea betelor de trekking sau a pioletului, pentru fixarea sacului de dormit si a izoprenului. In limbaj de muntoman ne intrebam unul pe celalalat: “Al tau de cat e?” Heeeei! Alooo! Nu va ganditi la prostii ca nu e cazul. E vorba de capacitatea rucsacului. “Pai acum am unul de 45 l dar vreau sa-mi iau unul de 60 l.” Unii ar spune ca un rucsac de 60 de litri este cam mare pentru o “pustoaica” de 30 de ani si 1.60 metri inaltime. Dar cine ma cunoaste stie ca-s de anduranta si pot sa car destul de mult chiar daca urc o zi intreaga pe munte. Dar cand pleci cu iubitul si acesta face pe viteazul gentleman, oferindu-se sa-ti care jumatate din bagaje in rucsacul lui de 80 de l, atunci poti sa apelezi linistita la un rucsac mai mic de la American Tourister. Am vazut zilele trecute in Hypermarket Real, cand m-am dus sa-i caut mamei un troller. Unde m-ai pui ca au si o oferta destul de atractiva. http://www.real-hypermarket.ro/american-tourister/ . Nu conteaza ca pleci in concediu cu autoturismul, cu avionul, cu autocarul sau ca mine, in tren cu casa in spate, American Tourister (poate Samsonite iti suna mai cunoscut) iti pune la dispozitie tot ce iti trebuie, in functie de situatie: trolere, genti pentru calatorii scurte, genti pe roti necesare unei calatorii de week-end, genti de voiaj mici, rucsacei mici (“de strada”, 28 x 15 x 33 cm, pentru plimbari prin oras), si rucsaci ceva mai maricei, potriviti pentru o tura de o zi pana la Cabana Diham – Phoenix, sa zicem. Plusurile in alegerea produselor din gama American Tourister ar fi calitatea si rezistenta in timp. Pentru ca mai bine fac acum o investitie durabila si necesara, prin achizitionarea unei genti de calatorie si a unui rucsac, si sa reziste cativa ani de zile, decat sa platesc acelasi pret pe doua produse similare ca aspect dar de o calitate indoielnica si carora, dupa doua-trei calatorii, sa le cand vesnica pomenire.

Nu-s eu “turist american” (desi-mi doresc) dar cred ca peste-un week-end, doua dau o tura prin Bucegi. Ce? Un week-end liber nu se poate numi concediu?

Acest articol participa la competitia SuperBlog2011.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *