Advertoriale

ASUS – tehnologie spirituala sau metafora vietii pamantene

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Stau intinsa pe spate in iarba proaspat cosita din livada cu gutui  a bunicului. Un greiere imi dezmiarda timpanul in timp ce ce-o albastrea isi iteste timida petalele de sub bratul meu drept. Greierele a tacut. Albastreaua isi odihneste tampla ca cerul in palma mea. Perfectiunea mediului calm ce ma inconjoara mi-a patruns pana si-n maduva oaselor. Ma simt detasata de corp, de parca as fi practicat vreo tactica de autocontrol pentru a deveni Zen. Multi nu stiu ca starea de exaltare pe care noi o definim generic “stare Zen” era de fapt practicata cu scopul de a atinge starea spirituala Satori. Lasand la o parte considerentele religioase si psihologice, Zen se pare ca a devenit un …trend. La serviciu cand echipa se coordoneaza si dam cel mai tare randament din ultima jumatate de an, am fost ZEN, acasa cand am reusit sa ne comportam exemplar timp de o luna, fara sa ne cicalim partenerul, mama, tatal, copilul, etc. am fost ZEN. Eu am fost extrem de ZEN cand, din pasiune si respect pentru cultura asiatica, mi-am facut un spate ZEN…

Si pentru ca tehnologia sa se reinventeze tinzand catre spiritualitate imbinata cu modernitate, a luat nastere notebook-ul Asus Zen – pentru a trece granitele de siguranta ale sinelui!

Asa cum practicile Zen imbina functiile fizice cu cele psihice (concentrarea si meditatia) la fel notebook-ul Zen imbina design-ul unic, performanta de neegalat, respectul pentru mediul inconjurator si redarea incredibila a celor mai apreciate sunete.

Nu este intentia mea sa ridic in slavi un notebook pe care deocamdata  nu l-am vazut “in procesor si tastarura” dar m-a impresionat si m-a bucurat, in acelasi timp, vestea ca a fost lansat pe piata un instrument de lucru meditativ ce imbina puterea de calcul, cu un design elegant de neegalat.

Creatorii Zenbook l-au descris ca fiind “un exercitiu de filosofie si tehnologie”. Eu i-as compara functiile (despre care am aflat parcurgand comunicatul de presa de la lansarea oficiala) cu practica Zen, in care corpul si mintea sunt unite invizibil intr-un tot. Daca unii dintre noi s-au simtit mai iluminati prin Zen, altii si-au depasit conditia simpla prin Zenbook.

“Zen este religia vietii cotidine!” Eu zic ca Zenbook este religia celui care isi respecta principiile tehnologice. Ce iti poti dori mai mult intr-o lume moderna in care designul concureaza cu performantele inteligente!

Prin ZENBOOK, ASUS oferă cel mai elegant și puternic Ultrabook de pe piață. Se adresează persoanelor dinamice care vor autonomie energetică și un răspuns rapid. Atunci când vor redeschide ecranul într-un interval de 2 săptămâni, ZENBOOK reia programele din standby în doar 2 secunde. În plus, este ultra-ușor, ultra-subțire și ultra-puternic”, a declarat Ciprian Donciu, Business Development Manager ASUS România. (sursa www.medialook.ro)

La fel ca si practica Zen, Zenbook iti permite sa meditezi “in mers”. Zen te invata tehnici de respiratie abdominala iar Zenbook iti arata ca puterea sunetului are un cuvant greu de spus in ceea ce-l priveste. Apreciat nu doar pentru design-ul ridicat la rang de arta si greutatea mica ce te face sa-l porti cu tine si-n sala de meditatie, Zenbook iti ofera, gratie tehnologiei ASUS SonicMaster un spectru audio larg care-ti va gadila auzul cu ce vor sufletul si timpanul tau!

Zenbook te va cuceri tehnologic punandu-si definitiv amplenta asupra psihicului tau fie doar si prin functia instant-on care porneste sistemul aflat in asteptare in numai doua secunde oferind un timp de stand-by de pana la doua saptamani (pare ireal daca stai sa te gandesti ca asta inseamna de patru ori mai mult decat standardul industriei). De ce se intampla acest lucru? Pentru ca notebook-ul lui Buddha utilizeaza cel mai recent procesor Intel® Core™ din a doua generatie, optimizat pentru laptop-uri, SATA Revision 3.0, stocare SSD, Bluetooth™ V4.0 și USB 3.0. Pe langa toate acestea, sistemul de racire personalizat utilizeaza canale in forma de V, cu o “constructie” unica cu lame de cupru pentru a imbunatati fluxul de aer si racirea.

Inca nu-mi vine sa cred ca exista un laptop atat de subtire, atat de performant, atat de prietenos cu mediul (foloseste putina energie electrica) incat sa merite aceasta denumire care imbina spiritualitatea Zen cu conceptiile moderne de notebook.

Ma intreb ce laptop inspirational va aparea in viitorul apropiat. Poate vom afla dupa  etapa cu numarul 23 a competitiei SuperBlog 2011.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *