Uncategorized

Ce facem de Craciun daca nu avem chef sa iesim din casa?

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

Probabil ca nu toti avem chef sa luam orasul la picior in Ajun de Craciun si nici nu avem suficiente resurse sa plecam pe la munte, pe la rude sau prieteni. Pentru cei care stau acasa si lenevesc, am o idee: un film bun, un pahar cu vin si-o companie placuta.

Enjoy it!

Top 5 filme pe care trebuie să le vezi de Crăciun!

 Dincolo de bradul împodobit, mirosul îmbietor de cozonac, aroma vinului fiert, vocea angelică a colindătorilor, dincolo de semnificaţia religioasă, Crăciunul este, pentru mulţi dintre noi, o ocazie de a ne relaxa şi a ne simţi bine în sânul familiei.

Iată sfatul meu pentru seara de Ajun:

„Rezervă-ţi” din timp un loc comod pe canapeaua de langă brad! Pregăteşte câte ceva pentru gusturile şi preferinţele fiecărui membru al familiei: tu vrei floricele, poate soţia sau soţul preferă o prăjitură, cei mici vor ciocolată iar câinele biscuţii preferaţi sau osul de piele pe care-l roade de vreo două zile. Să nu lipsească feliile de cozonac cald şi buna dispoziţie! Te-ai prins! Urmează să alegi filmul la care să vă uitaţi împreună. Şi, ca să nu existe discriminare, alegi un film cu un subiect… canin! Îţi recomand o listă de cinci titluri care merită să fie urmărite în această seară specială, cât timp cei mici îl aşteaptă pe Moş!

  1. „Eight Below” un film foarte emoţionant, care are în centrul acţiunii povestea a opt câini nordici. Un geolog american vine în Antarctica, la o bază de cercetare americană pentru a căuta un meteorit. Singura modalitate de a se deplasa până la locul unde se afla meteoritul era cu o sanie trasă de câini. Împreună cu Jerry Shepard (interpretat de Paul Walker, cunoscut pentru rolurile sale din „The Fast and the furios”, „2 fast, 2 furious” etc) şi cu echipajul său canin, geologul pleacă la drum, reuşind să şi găsească ceea ce căuta. Din nefericire un accident şi o furtună puternică duc la evacuarea zonei, câinii rămânând la baza de cercetare. Deşi Shepard era hotărât să-i salveze, înapoierea sa la bază este îngreunată de vremea capricioasă. În tot acest timp (peste 100 de zile) câinii încearcă să supravieţuiască.

O poveste despre curaj, loialitate, încredere, speranţă, biruinţă! Asta înseamnă „Eight Below”!

  1. Al doilea film pe care-l propun este „Balto”! Cei mici te vor aprecia că ai ales un film de animaţie. Şi ţie îţi va plăcea, mai ales că vocile senzuale care dau naştere personajelor principale aparţin unor actori de excepţie (Balto – Kevin Bacon şi Jenna – Bridget Fonda). În materialul despre minunata rasă Husky Siberian aminteam de curajul de a care a dat dovadă câinele Balto pentru a salva viaţa copiilor bolnavi din oraşul Nome, Alaska. Filmul redă sub un aspect inedit povestea curajosului câine, urmărindu-i evoluţia alături de prietenii săi: căţeluşa Jenna, o frumoasă femelă de Husky Siberian, de care Balto se îndrăgosreşte, Balo – un gâscan sălbatic, ursuleţii polari Mac şi Lac. Ca în orice poveste, există şi un personaj negativ. Aici îl avem pe Still, un Husky cu pedigree dar arogant şi încrezut, un câine alfa care va fi detronat de viteazul Balto!
  2. Dacă ţi-a plăcut „Singur acasă” cu siguranţă îţi va plăcea şi „Câinele care a salvat vacanţa de Crăciun” o continuare a filmului „Câinele care a salvat Crăciunul”. În centrul atenţiei sunt căţeii Zeus şi Bella care trec printr-o mulţime de peripeţii. Merită văzut dacă vrei să râzi cu poftă!

  3. Un film aparte este şi „A Dog Named Christmas”, realizat de studiourile Hallmark Hall of Fame in anul 2009, cu un scenariu având la bază romanul cu acelaşi nume aparţinând lui Greg Kincaid. Povestea emoţionantă îl are în centru pe tânărul Todd McCray care locuieşte cu părinţii săi într-o zonă rurală din Midwest. Acţiunea se desfăşoară pe parcursul a două săptămâni, în perioada sărbătorilor de iarnă atunci când adăpostul de animale din zonă lansează campania „Adoptă un câine de Crăciun”. Fiind un mare iubitor de animale, Tedd se angajează la adăpostul respectiv pentru a le fi de folos iniţiatorilor proiectului. Restul filmului te laşi să îl descoperi în minunata seară de Ajun!
  4. „Cei 12 căţei ai Crăciunului” este povestea Emmei, o iubitoare de animale care va încerca să salveze toţi căţeii din Doverville, oraşul în care este trimisă de tatăl ei, pentru a locui la o mătuşă. În această zonă exista o lege care interzicea existenţa câinilor în oraş, chiar şi în ziua de Crăciun hingherii având ordin să prindă câinii din oraş. Emma se împrieteneşte cu o femeie care are un adăpost pentru câini în care aceştia sunt îngrijiţi şi iubiţi. Finalul este unul fericit dar te las să te convingi!

 
Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *