De-ale vietii,  Uncategorized

Tu cat de des faci sex?

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

Iata un titlu interesant pe care l-am descoperit astazi in timp ce „rasfoiam” presa. Impinsa de curiozitate am zis sa citesc articolul sa vad despre ce e vorba poate aflu cat sex mai face romanu` in ziua de azi, cand viitorul sumbru ii ciocane la usa iutindu-l sa-si ia mai repede chilotii pe el sa nu-l prinda un nou val de criza cu „cucul” gol… Nici vorba de detalii hard core si nici de vreun gang bang pe stomacul gol! Ci doar o descriere detaliata a ceea ce inseamna „nimfomanie”. Ei bine, cel putin o data trebuie sa fi intalnit un tip in gasca ta care sa-si doreasca din tot sufletul sa-l blagosloveasca Divinitatea cu o duduie nimfomana care sa-l tina ocupat noaptea… dar si ziua. Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se intample si nu-i chiar asa usor cu aceasta categorie de… amatori de sex. Departe de a fi vreo chestie cool, cum cred unii, nimfomania este considerata, de catre psihologi, o tulburare sexuala, specifica persoanelor de sex feminin. La polul opus, adica privind inspre barbati, se afla satiriazisul care-i defineste pe cei mai multi Don Juani pentru care sexul a devenit, din pacate, o obsesie. Oare cum ar arata (mai ales in pat) un cuplu „satiriaziconimfomaniacal”? (un fel de strutocamila a sexualitatii individului).

Te las sa citesti articolul si sa-l dai si mai departe celor care inca-si mai doresc o nimfomana in pat:

„Unul dintre cele mai des intalnite reprosuri pe care femeile le fac nu doar barbatilor, ci intregii societati, este „de ce femeile cu multi iubiti sunt considerate usoare?”.

Daca te-ai intrebat vreodata si tu acelasi lucru, ar trebui sa regandesti situatia in ceea ce priveste comportamentul femeilor cu o agenda plina de numele barbatilor care le-au trecut prin pat. Poate fi un veritabil semn de emancipare sau, in cazuri extreme, poate masca o tulburare psihica, nimfomania.

Nimfomania- cum s-a ajuns aici 

Conform Dictionarului de psihologie scris de Norbert Sillamy, prin nimfomanie se intelege „o exagerare a apetitului sexual la femei, tulburare care, in limbaj popular, se confunda cu isteria. Poate cauza obsesii si angoase daca femeia lupta contra dorintelor sale”.

Prin urmare, nimfomania nu este doar o dorinta inexplicabila a unora dintre femei de a face cat mai mult sex cu o gama cat mai larga de parteneri, ci in spatele ei se ascunde o serie de afectiuni, de tulburari psihice si de traume emotionale.

Ca sa aflam mai multe informatii direct de la o persoana avizata, un cunoscator al cauzelor si formelor luate de nimfomanie, am cerut parerea psihologului Liliana Preotu.

„Nimfomania, isteria vera in limbaj medical, ascunde, dupa parerea mea, traume din perioada copilariei, de la carente in ceea ce priveste afectiunea primita de la familie, in special parinti, pana la abuzuri sexuale care lasa urme adanci in psihicul fetitei pentru toata viata”, ne-a spus specialistul. Tulburarea poate aparea, insa, si la persoane in a caror familii s-au mai intalnit cazuri de afectiuni psihice, indiferent de natura lor.

Manifestare

Potrivit Lilianei Preotu, in primul rand trebuie spus ca femeia care sufera de nimfomanie nu isi da seama ca are o problema, ci considera ca nevoia ei permanenta de a-si schimba partenerii vine din faptul ca niciunul dintre ei nu reuseste sa ii ofere satisfactia sexuala pe care o cauta. Femeia nimfomana este gata oricand sa experimenteze cat mai multe noutati, reuseste sa ajunga la orgasm, dar nu se simte niciodata pe deplin satisfacuta, asa ca reuseste foarte usor sa treaca la altcineva.

Nimfomana este de multe ori si histrionica, adica joaca un rol de „sugativa afectiva”, niciodata nu este multumita de nivelul de afectiune primit, este superficiala in relatii, indiferent de natura lor (deci se poate desprinde de ele fara efort) si mai ales, gaseste conotatii sexuale in tot ce o inconjoara.

Mania este o alta stare cu care nimfomania este asociata. Excesul este cuvantul de ordine in cazul maniei, fie el alimentar, comportamental sau sexual. Femeia in criza maniacala renunta la orice fel de cenzura si poate deveni chiar foarte agresiva daca partenerul pe care si-l doreste o respinge. Dupa trecerea crizei, femeia poate cadea in depresii profunde gandindu-se la reactiile pe care le-a avut.

Solutii

Liliana Preotu ne-a spus ca in trecut se folosea o gama larga de remedii pentru tratarea nimfomaniei, cum ar fi injectarea subcutanata de ser fiziologic sau chiar manevre la nivelul ovarelor, manevre care transformau excitatia sexuala in durere si scoteau pacienta din starea de criza incontrolabila. In prezent, insa, cele mai eficace solutii sunt diversele forme de terapie psihica, in cazurile cele mai grave, chiar psihanaliza. Totusi, pentru ca femeia nimfomana nu-si constientizeaza starea, este nevoie de tot sprijinul celor din jur. Datoria lor este sa o aduca la psiholog si sa o ajute pe tot parcursul tratamentului sa depaseasca momentele de criza, sa nu cedeze tendintelor impulsive si sa isi recapete autocontrolul.

 Diana Bogdan – http://femina.rol.ro/art/20700-34-nimfomania_-_tu_cata_nevoie_ai_de_sex_(07-08-2009).htm)

Nympho

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *