Advertoriale,  Uncategorized

Șoc! Iarna vine cu… Spring Shop!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

Deși iarna începe să-și intre în drepturi, iată că eu scriu despre primăvară. Dar nu orice fel de primăvară, căci Spring Shop nu vine în întâmpinarea noastră cu ghiocei și toporași ci ne aduce zâmbete pe buze nouă, celor care suntem fani consacrați ai shoppingului online. Recunosc că de mulți ani încoace îmi cumpăr direct din magazinele online de la cărți, până la bijuterii, articole sportive, lenjerie și accesorii pentru animalul de companie. De ce? Pentru că nu sunt condiționată de ora de închidere a magazinului, am libertatea de a căuta ore în șir pe toate rafturile fără să deranjez pe nimeni, pun ceva în coș, mai dau o raită și prin alte părți, apoi fie dau comanda fie o anulez, în funcție de ce găsesc mai convenabil sau mai atrăgător. Cumpărăturile online au câștigat teren și continuă să o facă în rândul multora dintre noi, alături de presa și televiziunea online. Când am accesat siteul Spring Shop, pe lângă faptul că ideea de a ușura munca celor care vor o afacere online mi se pare genială, mi-a plăcut acuratețea și simplititatea cu care el însuși a fost realizat.

Cu toate acestea, sunt nevoită să menționez trei lucruri care pot fi îmbunătățite, tot pentru binele clientului, bineînțeles, vorba `ceea: clientul nostru, stăpânul nostru! Pe scurt, iată ce propun:
1. Pentru a sublinia importanța Spring Shop ar trebui menționați pe site pașii pe care cel care dorește un magazin online trebuie să-i urmeze penrtu a-l avea: de la achiziționarea domeniului, administrarea lui, crearea și updatarea siteului, „tocmirea” cu ITistul/WEB designerul căci poate nu se pricepe el însuși la toate treburile astea, etc. Aici intervine Spring Shop cu noutatea: vrei magazin online? Acum e simplu: ai un magazin online la cheie și ești gata să vinzi în numai 5 minute. Nu trebuie să urmezi etape anevoioase, nu este nevoie ca dorința ta să se materializeze cu dificultate sau… la Sfântu` Așteaptă! Pe site există deja secțiunea „Platformă” care explică aceste lucruri, dar ar trebui povestite mai pe larg. Și neapărat însoțite de imagini sugestive mai mari. Și musai alături de „Spring Shop Man”, omulețul verde, emblema siteului!

2. Spring Shop, un magazin non-stop! Clientul trebuie să aibă posibilitatea să interacționeze permanent cu administratorii siteului. Ar fi bine de subliniat, de scos în evidență, de atenționat clientul că nu doar live chatul îi stă la dispoziție (între 9 și 17) ci și pagina de facebook, un twitter, etc. Aceste lucruri sunt menționate, dar destul de timid. Trebuie subliniate cu un evidențiator, să sară în ochi!

3. Mi-ar plăcea să găsesc în viitor pe Spring Shop o broșură în format .pdf care să conțină absolut toate informațiile care mă ajută să-mi deschid magazinul mult dorit: informații bine trasate, însoțite de fotografii, grafice, tabele, orice mă va convinge că este bine să apelez la ajutorul Spring Shop. În ce privește prețurile, trebuie scoase în evidență cele mai avantajoase pentru client. Un tabel mai animat, va atrage privirile. Am menționat broșura .pdf pentru că este mai ușor să urmărești informația cap coadă decât să te pierzi prin căutări, chiar dacă rămâi pe același site.

Chiar dacă tehnologia rămâne o nebuloasă pentru neuronii mei boemi, am înțeles pe deplin care este rolul Spring Shop, care-i este utilitatea, cu ce vine nou în marketingul online și sper să aibă succesul pe care-l merită. Baftă!

*articol scris pentru etapa cu numărul 16 a competiției SuperBlog 2012.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *