SuperBlog 2013

Vârstele farmecului

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

logo-romance-cu-farmec-300x194Se făcea că stăteam întinsă pe o pajiște plină cu flori în bătaia razelor soarelui care-mi mângâiau fața zâmbitoare. Doar gâzele se alergau bezmetice în jurul meu, în rest liniște cât să auzi țipătul vulturului în zborul de deasupra crestelor. Când, deodată, din neant au apărut trei femei: una tinerică, bălaie, cu ochii de un albastru halucinant, îmbrăcată într-o rochie lungă și vaporoasă de culoare galbenă. A doua femeie, era o brunetă cu buze groase de-un roșu aidoma celui mai năprasnic foc, foarte sigură pe ea, învăluită toată în culoarea vișinei putrede. Cea de a treia femeie era trecută de perioada de tinerețe dar bunătatea feței sale, zâmbetul blajin încadrat de chipul frumos, maturitatea părului alb și modestia veștmintelor, îți insuflau încredere și stabilitate.

”Draga nostră, știm că ești destul de înțeleaptă și am ales să apelăm la ajutorul tău pentru a ne scoate din impas: vrem să stabilești care dintre noi trei are cel mai mare farmec! Ca să-ți fie mai ușor, te vom ajuta prezentându-ne!”

Prima care a luat cuvântul a fost blondina fetișcană:

”Numele meu este Tinerețe. Am împlinit de curând 20 de ani și mă pot lăuda că sunt capabilă de iubire, dăruire de sine, alinare. Am auzit bătrânele povestind că nimic nu se compară cu farmecele unei fete la 20 de ani. Eu cred am un avantaj căci frumusețea și iubirea la Tinerețe sunt unice în lume!”

”Numele meu este Maturitate”, a spus bruneta cu buzele sângerii. ”Am 37 de ani și până la vârsta asta farmecele mele au robit mulți muritori. Eu nu știu doar să iubesc și să fiu altruistă. Pe lângă acestea avantaje eu sunt înzestrată și cu gândire și acceptare. Cu înțelegere și îngăduire. Nu crezi că farmecele Maturității trebuie cel mai mult prețuite?”

”Numele meu este Înțelepciune și am 60 de ani”, a rostit blajina femeie cu cosițele albite de vreme. ”Am iubit și iubesc. Am fost altruistă și continui să o fac. Am fost frumoasă și încă mai sunt. Gândesc, trăiesc în armonie și bunăstare, iert și pun răul și binele, puținul și belșugul în balanță atunci când este cazul. Am trecut prin viață cu multe farmecele-n tolbă și tot mai cred că nu-s suficiente.”

Scumpe femei, Maturitatea nu ar fi fost nimic dacă nu ar fi existat Tinerețea și nu va fi nimic dacă nu ar bate la ușa sufletului Înțelepciunea. Hotărârea mea poate că o să vă dezamăgească dar aflați de la mine că farmecul nu are vârstă! O femeie cu farmec este o femeie naturală, frumoasă – căci toate femeile ne naștem cu această binecuvântare – înțeleaptă, iertătoare, iubitoare, atrăgătoare, matură. Femeile au farmecul în sânge. Femeile sunt fermecătoare și când sunt domnișoare, și când sunt soții și mame, și când sunt bunici. Femeile cu farmec emană bunătate. Femeile au farmece de budoar care atrag ca un magnet bărbații. Sau cum zicea Somerset Mugham, „o femeie îi atrage pe bărbați cu ajutorul farmecului ei și-i păstrează cu ajutorul propriilor lor vicii.” Bunica, mama și sora mea sunt românce cu farmec. Bunica mea avea cel mai dulce farmec când mă mângâia pe frunte și-mi citea povești. Mama încă ne mai farmecă pe noi toți prin felul în care își poartă maturitatea, prin grija față de sine și de noi. Dacă a găti Dumnezeiește este un farmec, atunci mare îl are. De sora  mea, ce să mai zic? Tinerețe, nu te supăr, dar Andra rivalizează cu tine. Roșeața pomeților, profunzimea sânilor, agerimea ochilor, unduirea buzelor, istețimea gândului, toate sunt ”armele” ei.

Și cum pot eu să aleg între voi trei? Doar sunteți femei. Iar toate femeile au farmec!

3

*articol scris pentru Superblog 2013

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *