Advertoriale

Firicel, căpetenia părului nedorit!

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 3 minute.

epilatproCândva, numele meu era Firicel. Dar am crescut iar oamenii m-au botezat brutal: Păr! Da, știu, nu-i un nume cu rezonanță fină. Totuși, sunt și persoane care mă iubesc. Bărbații nu au nimic de-mpărțit cu mine dar femeile mă preferă doar pe cap. Și tind să le-nțeleg de ce se leapădă, din când în când, de mine. Din nefericire (pentru mine) acum, când vă scriu aceste rânduri, sunt doar o amintire îndepărtată a celui care am fost. Eram cel mai zdravăn fir de păr din toată gașca de fire de păr pe care le deținea stăpâna mea. Mândru, țeapăn, negru ca pana corbului, mă evidențiam dintre celelalte fire  mai ales pentru că nu mă lăsam nici în ruptul capului îndepărtat de frumoasa mea stăpână. Biata de ea, tot încerca să scape de mine prin fel de fel de metode, unele mai dureroase, altele care acționau în timp ce noi, firele, dormeam. Dar eu am fost de neclintit. Nimic nu reușea să mă smulgă. Îmi iubeam rădăcinile și mă țineam de ele cu toată forța. Da, mi-a fost și mie greu, am fost rănit la cap, dar m-am regenerat foarte repede. Când vine vara, pentru noi, firele de păr, începe un adevărat coșmar. Este perioada în care suntem atacate din toate părțile: azi intră-n noi cu lamele, mâine, nici nu scoatem bine capul din tranșee că și vedeam epilatorul venind ca un tăvălug să ne secere. Eu m-am ascuns bine de fiecare dată și am așteptat ca pericolul să treacă pentru a flutura din nou liber și nevătămat.

epilatpro

 

Într-o zi, am avut impresia că stăpâna noastră se plictisise să ne tot vâneze și renunțase la a se mai preocupa de noi. Fericite nevoie mare, ne-am prins în hora veseliei și, de bucurie, am crescut ca Făt-Frumos, într-o zi cât alții-n șapte. Nici prin cap nu ne trecea că stăpâna noastră descoperise o ceară de epilat tradițională, de calitate foarte bună, produsă în Italia. Și unde mai pui că această ceară era și roz, culoarea preferată a stăpânei! Pe lângă această ceară, stăpâna își comandase și-un kit de epilare care conținea două încălzitoare de ceară, opt rezerve de ceară cu Azulena, patru rezerve de ceară cu Titan Rosa, patru rezerve de ceară cu miere, patru pachete de benzi de epilat de 100 de bucăți. Ce mai încolo și-ncoace, se înarmase pentru o luptă crâncenă. Bag de seamă că voia fie să plece la mare, fie să dea o fugă la piscină și avea în gând să scape de noi, să ne radă de pe suprafața din dotare. O simțim cum pregătește masacrul și începem să țipăm la unison, să ne zbârlim, să ne umflăm în porii ce ne țin loc de casă.

kit4-epilare-cu-ceara-de-unica-folosinta-complet-platinum

 

Mă simt invadat de-un val de căldură iar capul îmi vuiește cuprins de-o fierbințeală ciudată. Frații mei, mai plăpânzi din fire, urlă de durere în timp ce o mână sigură îi jupoaie de vii. Mă ghemuiesc încercând să scap de fâșia de ceară ce m-a luat deja în vizor dar nu am nicio șansă. Sunt copleșit, apăsat și smuls din rădăcină. Ca prin vis revăd locul de baștină, acum rămas fin și neted iar pe mine mă surprind zăcând într-un recipient ciudat, captiv pe ceara roz, alături de neamurile mele mai țepene sau mai firave. O zăresc pe stăpână cum își mângâie picioarele cu ulei după epilat, un ulei mentolat calmant, care sigur mi-ar fi plăcut și mie… Simt cum îmi pierd cunoștința și mă cufund și mai adânc în ceara care mi-a venit de hac. 

epilatpro

Epitaful firului de păr

Am fost și eu, cândva, un fir de păr frumos!

Creșteam înalt din derm, și-aveam un bulb cam gros.

Acum sunt doar o umbră a celui care-am fost,

De fapt, chiar mi s-a spus: ”Nu mai ai niciun rost!”

Mi-au răpit rând pe rând matricea capilară,

Medula, cortexul, cuticula… întreaga bază structurală.

M-am declarat învins de produsele Epilatpro,

De nu ar fi fost ele, creșteam în stil afro!

Așa că vă salut: ”Adio, v-am pupat!

Am fost cândva un fir de păr,

De-acum voi fi uitat!”

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *