Bomba și fitilul,  Uncategorized

20 de lucruri despre sora mea

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 4 minute.

Motto: Ştiţi ce înseamnă prietenia… să fii frate şi soră, două suflete ce se ating fără să se confunde, două degete ale aceleiaşi mâini.” (Victor Hugo)

Toată săptămâna m-a întrebat: ”Ai scris articolul? Ai scris articolul?” M-a iertat că am fost ba ocupată, ba bolnăvioară, când depresivă, când fără chef, dar uite că m-am mobilizat și purced la a-i arăta că o iubesc în ”20 de lucruri despre EA, sora mea” 🙂 Să știți că e tare fain exercițiul acesta și îl puteți încerca și voi cu sora, fratele, iubitul, iubita, etc.

1. Mi-am dorit-o pe Dru, am dat comandă – așa, cam cum comanzi o porție de aripioare picante la KFC – și ”barza” mi-a livrat-o. A fost un copil micuț, a cântărit 1,500 – 1,600 kg la naștere, așa că mama a petrecut mai mult timp cu ea în maternitate. Când a venit cu piticania acasă și am văzut-o cât era de zbârcită, i-am zis că ar fi o idee să o ducă înapoi că e prea urâtă.

2. Sora mea e una dintre cele mai drăguțe și mai delicate femei pe care le cunosc. Nici urmă de plodul zbârcit și urâțel de-acum 25 32 de ani.

3. Când mama era însărcinată, îi cuprindeam burtica cu palmele și mă schimonoseam, uitându-mă cruciș. O auzeam pe biata mama spunând: ”Te rog, nu mai face așa că poate iese copilul strâmb!” Bineînțeles, eu mi-am continuat jocul nevinovat. Iar mama parcă a avut gura aurită, căci Andra a ieșit privind c-un ochi la slănină și unul la făină. Draga de ea s-a născut cu strabism, afecțiune ce a fost depistată din timp și tratată în mod corespunzător. Acum, doar atunci când e obosită, îi mai fuge câte-un ochi, dar ea e fată sprintenă și-l prinde la timp. Aș provoca-o să posteze o poză de când avea un an, să-i vedem ochișorul mai bine, dar cred că m-ar renega 🙂

4. Dru a fost cel mai șantajist și mai pârâcios copil din câți am întâlnit. M-a pârât că fumez, dar și că posed un jurnal, în care-mi așterneam picanteriile adolescentine.

5. Până la vârsta de un an Dru nu a vorbit și nu a avut păr. Plângeam și eu și mama că avem o soră, respectiv o fată, mută și cheală. După vârsta de un an, s-a pus pe turuit și nu i-am depistat nici până acum butonul de ”mute”. Cat despre par… uita-ti-va la fotografiile ei, Rapunzel e apa de ploaie.

6. Să fi fost Dru prin clasa I când ne jucam în podul casei de la țară aruncând cu boabe de porumb una în alta, pitulate în spatele unor ”cazemate” improvizate din saci cu grâu. La un moment dat, Dru a înghițit o boabă de porumb. A început să bocească, iar eu am ”liniștit-o” spunându-i că în curând îi va crește în stomac un știulete de porumb.

7. Dru este cea mai mare iubitoare de animale! Când era mică îngrijea de toate orătăniile din curtea bunicilor, de la bobocii de rață, până la purcei și vițeluși. Dacă se întâmpla să crape un puiuț, soră-mea îl jelea conștiincioasă, și îl înmormânta cu fast, meșterindu-i chiar și o cruce din bețe de chibrit.

8. Cea mai mare iubire a ei a fost și va rămâne Karina, teckelul care i-a luminat copilăria și adolescența.

9. Deși ne iubim mult, noi două nu semănăm. Dar este bine, pentru că ne completăm și avem de învățat una de la cealaltă. Ea este mai cerebrală, pe când la mine inima e creierul.Bomba si fitilul

10. Chiar dacă am sfătuit-o să nu se ducă la Facultatea de Litere, a făcut de capul ei și a terminat Română-Engleză.

11. Dru nu a avut nici o restanță în perioada de studenție.

12. Este ambițioasă, creativă, nonconformistă și pune pasiune în ceea ce face.

13. Nu a fumat niciodată și nici nu are de gând să se apuce. O felicit pentru asta!

14. Este cel mai bun creator de continut pe care il cunosc!

15. Datorită ei mi-am făcut primul blog.

16. Chiar daca nu locuim impreuna, iar uneori ne despart mii de kilometri, de fiecare data cand simt nevoia sa vorbesc si sa fiu ascultata ea este acolo, pentru mine. Se aplica si varianta inversa, bineinteles.

17. Dru este pasionată de cultura și tradițiile amerindienilor și se documentează frecvent pe marginea acestui subiect.

18. Am fost geloasă pe ea atunci când era foarte mică și atenția alor mei era îndreptată mai mult înspre ea. Așa că m-am înfruptat cu niște gheață, gâlcile au apărut subit, iar răceala m-a țintuit la pat vreo două săptămâni.

19. La un colț de stradă se vede un nas; apare și Andra după un sfert de ceas 🙂 La noi în familie se face mișto pe seama năsucului său. Cică ar fi mare, dar nici cu-al meu nu mi-e rușine.

20. Eu aș modifica proverbul ”Cine n-are bătrâni să-și cumpere” în ”Cine n-are frați, să-și dea comandă”, căci nimic nu se compară cu mulțumirea de a împărți și bune, și mai puțin bune cu un frate sau cu o soră.

Până la următoarea întâlnire cu postările din categoria ”Bomba și fitilul” vă îndemn să comunicați mai mult și mai eficient cu frații și surorile voastre.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *