Advertoriale,  De-ale vietii

3 avantaje URIASE ale unui stil de viata eco-friendly pentru familia ta

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Efectele devastatoare ale incalzirii globale sunt tot mai cunoscute si in Romania. Institutiile pentru protectia mediului promoveaza si incurajeaza adoptarea unui stil de viata cat mai prietenos cu mediul, iar familiile de romani sunt din ce in ce mai dispuse sa faca mici schimbari in viata lor, mai ales daca acestea le aduc si beneficii personale.

Iata 3 modalitati prin care poti adopta un stil de viata eco-friendly si ce avantaje aduc acestea tie si familiei tale!

  1. Foloseste automobilul mai rar

Daca ai permis de conducere de cativa ani de zile, probabil ca esti obisnuit sa folosesti autoturismul personal pentru a ajunge peste tot. Este adevarat ca acest obicei iti asigura confort si mai putin timp petrecut pe drum. Cu toate acestea, el poate avea si consecinte neplacute, pe termen lung, cum ar fi sedentarismul si chiar afectiuni ale spatelui. Asadar, incearca sa diminuezi drumurile facute cu masina.

De exemplu, cand trebuie sa iti conduci copilul la gradinita sau hotarati sa iesiti impreuna in oras, alegeti sa mergeti pe jos.tricicleta-chipolino-enduro-purple

De asemenea, poti verifica oferta la triciclete pe www.ilbambino.ro si sa achizitionezi una potrivita pentru micutul tau. Astfel, veti beneficia amandoi de miscare in aer liber, atat de benefica pentru sanatatea si relaxarea voastra. Totodata, petrecand mai mult timp impreuna, legatura dintre voi va deveni si mai stransa decat pana in prezent. Desi va parea dificil la inceput, te vei obisnui rapid cu aceasta schimbare, odata ce ii vei observa efectele pozitive.

  1. Gestioneaza diferit deseurile

In fiecare casa se strang, in mod constant, deseuri. De la cele alimentare, pana la cele precum chitante, agende vechi, facturi si copii xerox ale unor documente de care nu mai ai nevoie, caietele vechi ale copilului etc. Aruncarea acestora la cosul de gunoi inseamna risipa, caci ele pot fi reciclate si refolosite, ajutand in acest fel si mediul inconjurator. Poti intra aici pentru a achizitona, la un pret avantajos, un distrugator de documente. Astfel, vei scapa de spatiul ocupat in mod inutil de toate cele mentionate mai sus si, in acelasi timp, vei putea colecta selectiv deseurile. In plus, vei fi sigur ca documentele nu vor putea fi citite de alte persoane, odata aruncate. Asadar, in timp ce tu te vei putea bucura de mai mult spatiu de depozitare pentru lucrurile cu adevarat importante, hartia va fi colectata separat si, ulterior, reciclata.gestionarea deseurilor

  1. Adopta o alimentatie bazata pe plante

Industria produselor de provenienta animala are un impact urias asupra mediului inconjurator, incepand de la fermele care cresc animale, in acest sens. Acestea au nevoie de spatiu, apa, energie si au implicatii grave asupra mediului, precum eroziunea solului, defrisarea padurilor, efectul de sera, poluarea apelor si disparitia anumitor soiuri de plante.alimentatie bazata pe plante

Asadar, poti lua in considerare reducerea sau chiar eliminarea alimentelor pe baza de carne, lactate si oua, macar pe timpul verii. Totodata, acest lucru iti aduce si numeroase beneficii intrucat, in aceasta perioada, corpul tau are nevoie de o nutritie mai putin consistenta si, in acelasi timp, de hrana bogata in vitamine si minerale. Asadar, opteaza pentru meniuri bazate pe legume, cereale si fructe, care iti vor oferi tie si familiei tale un plus de hidratare, o digestie mai buna si o sanatate de fier.

Asadar, aplica aceste sfaturi pentru a aduce un impact pozitiv planetei si, in acelasi timp, pentru a oferi un exemplu copilului tau, care va invata sa aprecieze, sa iubeasca si sa protejeze, la randul sau, natura.

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *