De-ale vietii

Invata de la cei mai buni: primii pasi in antreprenoriat

Timpul estimat pentru citirea acestui articol este de 2 minute.

Mi-ar fi placut ca acum 18 ani, cand eram in facultate, sa pot afla cum sta treaba cu primii pasi in antreprenoriat. Dar, la momentul respectiv,  cercurile boeme in care ma invarteam nu abuzau de cuvantul pe care azi il auzim de cel putin doua-trei ori pe zi: antreprenor.

Foarte multi tineri din ziua de azi isi doresc sa demareze propriul business iar acest lucru nu-i rau deloc. Important este sa porneasca la drum cu un bagaj minim de cunostinte necesar implementarii proiectului dorit. Nu e chia asa de simplu sa dezvolti un plan de afaceri, dar sa-l mai si pui in practica. Orice start-up are nevoie de o perioada de pregatire asidua, de consultanta de calitate, de sfaturi si idei pertinente care sa-l ajute, normal, sa creasca.

Vineri, 30 martie, Florentina Lungu, fondatoarea Succes Personal si a Centrului Educational Cursuri Copii Ploiesti, a raspuns pozitiv invitatiei inaintata de Ingenius Hub si si-a prezentat povestea in fata studentilor de la Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. Florentina le-a vorbit tinerilor despre provocarile cu care s-a confruntat atunci cand a decis sa se dedice in exclusivitate antreprenoriatului, subliniind faptul ca, pentru ca lucrurile sa mearga in directia dorita, “trebuie sa faci totul cu pasiune si cu multa incredere in propriile forte dar si in oamenii de alaturi.”

Nu e vorba de o cale usoara, exista birocratia care este, uneori, sufocanta, sunt provocari zilnice care iti ingreuneaza calea – insa, cu obiective clare si strategii bine fixate, cu multa perseverenta, rabdare si multa munca, afacerea dorita poate prinde contur.

Daca la inceputul intalnirii, doar  trei dintre participanti au marturisit ca vor sa devina antreprenori, la finalul acesteia, mai bine de jumatate dintre studenti erau incantati de ideea inceperii propriului business. Iata cum o poveste de viata spusa cu sinceritate si moderata chiar de personajul principal poate sa devina revelatoare si motivationala pentru cei care o asculta.

“Le-am spus studentilor povestea mea de viata, le-am relatat amanunte din viata profesionala, cum si de ce am inceput proiectele Succes Personal si Cursuri Copii Ploiesti, cum am ajuns din punctul A in punctul B, impreuna cu echipa care-mi este alaturi. Intalnirea nu a fost nicidecum sobra, scortoasa, ci prietenoasa, incredibil de sincera si emotionanta si poate de aceea studentii s-au aratat foarte incantati. Stiu ca daca fiecare dintre ei a plecat din sala macar cu o singura idee de la mine, eu mi-am atins obiectivul prezentarii.” a marturisit Florentina Lungu.

Si revin la ideea de la inceput: mi-ar fi placut ca acum 18 ani sa vina cineva precum Florentina si cei de la Ingenius Hub sa ne vorbeasca despre cum se-ncepe o afacere si despre cum sa faci un proiecte care pot obtine finantare.  Vestea buna e ca niciodata nu-i timpul trecut sa te reorientezi, chit ca ai 20, 30 sau 40 de ani. Slava Domnului, acum avem de unde obtine informatii corecte despre ce avem de facut!

Pe  Florentina Lungu  o gasiti  si AICI.

Despre obiectivele si proiectele Ingenius Hub poti citi pe site-ul propriu.

 

Ti-a placut? Da mai departe!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *